Möjliga behandlingar för Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom är ett smärtsamt tillstånd som innebär komprimering av mediannerven i handleden. Diagnosen ställs genom undersökningar. En metod som ofta används är en Tinel test där läkaren pressar på nerven att bestämma stickningar och domningar. När sjukdomen är identifierad, innebär behandling val av både kirurgiska och icke-kirurgiska alternativ.

Identifiering

Behandling för Karpaltunnelsyndrom bygger ofta på orsaken till sjukdomen, antingen genom upprepad skada, sjukdom eller trauma.

Initial behandlings

Den första behandling för Karpaltunnelsyndrom ingår vanligtvis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och immobilisering genom skenor eller användning av en handledsstödet.

Överväganden

Efter den första behandlingen, fortsatt användning av skenor på natten, samt sjukgymnastik och övningar kan vara tillfredsställande för många patienter.

Expert Insight

I "Konservativa Interventioner för karpaltunnelsyndrom," Dr Susan Michlovitz anteckningar, "Om symtomen inte lindras på ett för patienten, eller så återkommer, då åligger terapeuten att hänvisa patienten till en handkirurg för injektion eller möjlig kirurgisk dekompression. "

Kirurgi

Kirurgi för Karpaltunnelsyndrom innebär skära den snäva ligament (även känd som flexor retraculum) för att stoppa nerven från att komprimeras. Det görs oftast under lokalbedövning.