Mogelijke oorzaken van een vergrote prostaat

De prostaat is een klier voortplanting bij mannen, gelegen net onder de blaas. Het heeft de vorm van een walnoot en is ongeveer even groot. Omgeeft de urethra, de buis die de urine uit de blaas uit het lichaam. De functie van de prostaat is om sperma. Een man prostaat blijft groeien met de leeftijd. Er komt een moment dat de prostaat is niet in staat om verder te groeien als gevolg van de lagen van het weefsel eromheen. De prostaat begint voor het uitschakelen van de plasbuis, waardoor problemen bij het plassen. De voorwaarde betekent dat de blaas niet volledig geleegd, hetgeen kan leiden tot infectie van de prostaat en blaas, en nierstenen.

Overwegingen

De exacte oorzaken van een vergrote prostaat zijn niet helemaal bekend. Het is een genetisch overdraagbare aandoening die optreedt bij de meeste mannen boven de leeftijd van 60. Het is bekend dat mensen die hun testikels verwijderd om wat voor reden prostaatvergroting geen last enkel stadium hebben. Daarom worden de oorzaken van een vergrote prostaat veroudering en testiculaire problemen.

Oorzaken

Hormonale onbalans in middelbare leeftijd mannen kunnen bijdragen aan de conditie. Mannen die er een gewoonte van de consumptie van voedingsmiddelen rijk aan verzadigde vetten en transvetten hebben een hogere kans op het ervaren van een hormonale disbalans. Onderzoek heeft aangetoond dat frequente inname van calorierijke voedingsmiddelen direct worden gekoppeld prostaatvergroting vanwege de hormonale onevenwichtigheden veroorzaakt. De prostaat vereist grote hoeveelheden zink, dus een tekort aan zink kan een vergrote prostaat veroorzaken. Een andere mogelijke oorzaak van prostaatvergroting kunnen onevenwichtigheden in testosteron en oestrogeen.

Het voorkomen

Prostaatvergroting wordt een zekerheid in de meeste mannen als ze ouder worden. Er zijn verschillende maatregelen mannen kunnen nemen om te voorkomen of uit te stellen prostaatvergroting. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond seksleven verbeteren de bloedsomloop en helpen verwijderen van giftige stoffen uit het bloed. Een gezond dieet kan ook voorkomen dat het hormoon onbalans dat prostaatvergroting kan veroorzaken. Mannen moeten voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink en sulphurophanes, en weinig verzadigde vetten en cholesterol zijn verbruikt.

Behandeling

De initiƫle behandeling in de vorm van medicatie die de urinewegen ontspant en krimpt de prostaat. Als medicatie niet helpt, dan is de volgende optie is een operatie. De conventionele chirurgische procedure verwijdert overtollig weefsel van de prostaat en vereist hooguit tweedaagse verblijf in het ziekenhuis. Het andere type van procedure omvat elektrische of thermische behandeling, die het prostaatweefsel krimpt.

Waarschuwing

Er is kans dat mannen met een vergrote prostaat hebben andere gediagnosticeerde aandoeningen die de oorzaken van een vergrote prostaat kan aanvullen. Vesanoid is een geneesmiddel waarvan bekend veroorzaken prostaatvergroting en andere urinewegen, als bijwerking, in 3 procent van de patiƫnten.