Mogelijke oorzaken van ALS

Mogelijke oorzaken van ALS

Wat is ALS?

ALS is ook bekend als amyotrofe laterale sclerose. Het is een degeneratieve ziekte die de bovenste motorische neuronen in het centrale zenuwstelsel en de onderste motorische neuronen, die aansluiten op de vele spiervezels van het lichaam beïnvloedt. Het resultaat is de langzame verlies van vrijwillige motorische controle en de uiteindelijke atrophying van spieren van het lichaam. Het is ook wel de ziekte van Lou Gehrig. Opgemerkt zij dat kleine control, zoals de bewegingen van het oog, blaas en darmfunctie typisch bewaard. Bovendien heeft ALS geen invloed op het sympathische en het parasympathische zenuwstelsel, wat betekent dat de ademhaling, hartslag, metabolische functie en de basisvereisten voor de zelfregulering van het lichaam worden niet beïnvloed.

Mogelijke Genetische Links

Hoewel de exacte oorzaak van ALS is niet gevonden vanaf 2009, hebben testen in het Robert Packard Center voor ALS onderzoek aan de Johns Hopkins University een aantal correlaties koppelen genetische afwijkingen bij deze ziekte gevonden. Superoxide dismutase is een vorm van enzym dat giftige superoxide in zuurstof onschadelijk. Dit maakt het enzym kritische als een anti-oxidant of toxine-scrubber in vrijwel elke cel van het lichaam. Twee procent van de ALS gevallen hebben een consistente mutatie in het gen dat dit enzym produceert, wat betekent dat hun lichaam minder goed in staat om te breken giftige stoffen op cellulair niveau. Nog meer te vertellen is de ontdekking van een erfelijk gen gevonden in 20 procent van de ALS bevolking. Dit defect bestaat op chromosoom 21 van het menselijke DNA-streng en dominant, wat betekent dat als het in een ouder, zal het kind ALS hebben.

Omgevingsfactoren

Vroeg vermoeden gesuggereerd dat ALS zou kunnen zijn veroorzaakt door blootstelling aan giftige stoffen van een soort. Dit valt samen goed met de 2 procent van de ALS-patiënten van wie het lichaam minder goed in staat om te breken giftige stoffen. Bewijs om dit omvat een studie van de ALS Association, dat vond dat veteranen van buitenlandse oorlogen waarbij chemische wapens werden ingezet zijn 60 procent meer kans op contract ALS dan niet-veteranen.