Moderne Technieken voor Memorization

Moderne Technieken voor Memorization

Een ezelsbruggetje is een techniek of gereedschap voor verstandelijk classificeren en koppelen van informatie zodat u gemakkelijk kunt later opnieuw oproepen. Het neemt de onbekende en herdefinieert het in bekende termen als afbeeldingen, domme zinnen of kleine groepen van feiten die, wanneer in elkaar gezet, kan helpen herinneren het geheel. Volgens MindTools.com, kan het menselijk brein moeilijk codering, of verwerking hebben om het geheugen, het geschreven woord. Als je nemen wat je leest en zet het in termen die u kunt visualiseren of geassocieerd met andere termen, zult u gemakkelijker de informatie onthouden.

Word Games

Een manier om iets te onthouden is om het toe te wijzen een acroniem, met behulp van de eerste letter van elk item in de groep van de dingen die je nodig hebt om te herinneren. Bijvoorbeeld, als je nodig hebt om een ​​boodschappenlijstje dat wortelen, sla, uien, waterkers en noten bevat, onthouden denken "CLOWN." Het woord kan zelfs wartaal, zoals "Mechy" voor melk, eieren, kaas, ham en yams. U kunt dit ook doen met zinnen, het toewijzen van een woord om de eerste letter van elk item dat u moet onthouden. Uw boodschappenlijstje zou dan zoiets geworden, "Kan niet van uien zonder nectarines."

Gerammel

Chunking gaat afbreken van grote hoeveelheden informatie in kleinere delen die zijn makkelijker te onthouden. Chunking als een strategie werkt goed met nummers; je waarschijnlijk al oefenen met telefoonnummers of uw sofi-nummer. Het eerste stuk van het sofi-nummer is drie cijfers, de tweede is twee, en de derde is vier, dus je waarschijnlijk denken aan de gehele getal als drie afzonderlijke reeks cijfers, in plaats van als een opgeslagen negen-getallenreeks. Hoewel je hersenen kunt sorteren een goede deal van informatie, het reageert goed op hapklare porties.

Plaatsmethode

De methode van loci is een ezelsbruggetje dat nieuwe informatie in oude en vertrouwde normen om het gemakkelijker te onthouden brengt. De methode geassocieerde deelnemingen en allerlei informatie in het achterhoofd ruimtelijk. Met behulp van dit voorbeeld van het boodschappenlijstje, mentaal plaats de vijf items van de lijst op verschillende plaatsen langs de route naar de supermarkt. Dit zal u helpen de items herinneren zodra je naar de winkel door het natrekken van uw route. Stel je voor dat de wortels zitten in uw oprit en je moet rollen over hen om op uw manier. Je ziet een krop sla bij het stopbord op de hoek. De bank in het park rijdt u door elke dag is gemaakt van uien, de vijver is niet gemaakt van water, maar waterkers, en de noten zijn de voetgangers passeert u op uw weg, hun hoofd nu gelijk amandelnoten.

Andere Visionary Games

Een andere truc met beeldspraak is om iets over wat het ook is wat je nodig hebt om te onthouden in een mentaal beeld te gebruiken. In plaats van alleen het onthouden van de afkorting "CLOWN" om wortelen, sla, uien, waterkers en noten herinneren, join het in je geest met een afbeelding van een clown. Als u nodig hebt om te onthouden dat u uw auto links op het vierde niveau van een parkeergarage, stel iets dat meestal komt in handen en voeten, net als de banden op de auto die u gaat nodig hebben om weer terug te vinden.