Moderne methoden van Family Planning

Moderne methoden van Family Planning

Moderne methoden van gezinsplanning kan helpen als je wilt voorkomen dat je zwanger bent. Volgens de Epigee website, natuurlijke methoden van geboorteregeling, zoals het bijhouden basale lichaamstemperatuur en in kaart brengen menstruatiecyclus, zijn gebruikt voor decennia. Condooms zijn ook rond voor een lange tijd. Tegenwoordig zijn er meer geavanceerde methoden die kunnen helpen om zwangerschap te voorkomen, van "de pil" om het vrouwencondoom aan de morning-afterpil.

Orale anticonceptiva

De pil is een gangbare methode van gezinsplanning die vrouwen kunnen gebruiken om de vruchtbaarheid te reguleren. Afhankelijk van het type pil dat u gebruikt, kunt u een menstruatie een keer per maand of om de vier maanden. De anticonceptiepil bevat de hormonen progesteron en oestrogeen en ovulatie te voorkomen, of het vrijkomen van een eicel. De pil verdikt ook baarmoederhalsslijm, waardoor het moeilijk voor sperma naar de baarmoeder in te voeren. De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

Female Condoms

Condooms voor mannen zijn rond voor een lange tijd, maar tegenwoordig zijn er ook vrouwencondooms. Avert.org stelt dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd vrouwencondooms in 1993. Het vrouwencondoom is een goede last-minute alternatief bij het omgaan met een partner die geen condoom heeft of zal niet dragen van een. Het is een polyurethaan zak met ringen voor en end-side. Eén zijde wordt ingebracht in de vagina terwijl de andere blijft net buiten de ingang van de vagina. Indien correct gebruikt, zal ofwel de vrouwelijke of de mannelijke condoom u te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen en zwangerschap.

Spiraaltjes

Spiraaltjes, ook wel bekend als IUD's, kan voorkomen dat een vrouw uit om zwanger te raken. De T-vormige inrichting wordt in de baarmoeder door uw arts. Het houdt meestal het sperma de eicel bereikt. Volgens de Planned Parenthood website, zal één van de 100 vrouwen zwanger worden tijdens het gebruik van een spiraaltje. Het apparaat biedt geen bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

De morning-afterpil

Noodanticonceptie in de vorm van de morning-afterpil kan worden gebruikt als je onbeschermde seks gehad en je bang bent zou u zwanger kunnen. De morning-afterpil moet worden genomen binnen 72 uur na onbeschermde geslachtsgemeenschap. De pil bevat progesteron, oestrogeen of beide. Het werkt door ofwel vertragen ovulatie, voorkomen of remmen van ovulatie implantatie. Twee veelgebruikte morning-after pillen zijn Preven en Plan B.