Mishandeling van Ouderen en de ziekte van Munchausen's

Mishandeling van Ouderen en de ziekte van Munchausen's

Senioren kunnen de onwetende slachtoffers van misbruik door zorgverleners, verpleegkundigen of zelfs een van hun volwassen kinderen die vertonen een vorm van de ziekte van Munchausen's (of "Munchausen Syndrome"). Deze ziekte is vernoemd naar Karl Friedrich Hieronymus, Baron Munchausen, een achttiende-eeuwse man die uitgebreid had gereisd en was bekend op het moment dat voor het vertellen van verzonnen en overdreven verhalen over zijn leven.

Definitie

Ziekte of syndroom Munchausen's is er een waarin een persoon ligt over het hebben van een lichamelijke of psychische ziekte, omdat ze een neurotische behoefte om ziek te worden. Ze kunnen zelfs verwonden of vergiftigen zich om toe te voegen aan hun illusie.

Münchhausen by Proxy

Een andere vorm van de ziekte wordt Münchhausen by proxy (MSP). Dit is een psychische aandoening waarbij een persoon staat erop dat iemand in zijn of haar zorg heeft een lichamelijke of psychische aandoening, terwijl in feite, de persoon is niet ziek.

Ouderen Misbruik

Soms zorgverleners met MSP zal opzettelijk veroorzaken van een ziekte of letsel aan een oudere persoon onder zijn of haar zorg om aandacht te krijgen van een arts. Bij het nemen van hun slachtoffer naar een arts of ziekenhuis, de verzorger hoopt te worden gezien als een redder. Ook ouderen kunnen worden onderworpen aan onnodige tests, operaties en andere medische procedures op basis van valse informatie verstrekt door zorgverleners die lijden aan MSP.

Warning Signs

Er zijn waarschuwingsborden dat de patiënt het slachtoffer van iemand met MSP kunnen zijn. Onder deze zijn terugkerende ziekten waarvoor de arts kan geen oorzaak te vinden, medische geschiedenis en klinische bevindingen die niet overeenkomen, symptomen die niet aanwezig zijn wanneer het slachtoffer is gescheiden van zijn verzorger en de verzorger oneens met medische bevindingen.

Wettigheid

Elke zorgverlener met Münchhausen by proxy die heeft geschaad of die een persoon schaden, of senioren of een kind, onder zijn of haar hoede heeft de misdaad van misbruik gepleegd en gezichten dezelfde kosten als die zijn aangeklaagd in andere gevallen van misbruik.