Mini Vernevelaar Behandeling

Mini Vernevelaar Behandeling

Vernevelaars zijn inrichtingen gebruikt bij de behandeling van pulmonaire en bronchiale aandoeningen zoals astma, cystic fibrosis en chronische obstructieve longziekte (bijvoorbeeld emfyseem, chronische bronchitis). Deze apparaten leveren medicatie in de vorm van een nevel. De vernevelaar zelf is een plastic beker en mondstuk dat is verbonden met slang aan een tafelblad compressor.

Hoe Vernevelaars Work

Vernevelaars worden gebruikt om vloeibare medicijnen zoals Albuterol, Atrovent (ipratropium), Pulmicort, Xopenex, Proventil, Ventolin of DuoNeb leveren direct aan de longen van een patiënt. De patiënt plaatst de vloeibare medicijnen, die algemeen zijn er in voorgedoseerde flacons, in de plastic beker en hecht het mondstuk. Het tafelblad compressor moet worden aangesloten op een stopcontact. De patiënt brengt vervolgens het mondstuk in zijn mond en gaat aan de compressor (sommige patiënten kan een masker om een ​​mondstuk liever). De compressor krachten lucht met hoge snelheid in de vernevelaar, draaien de vloeistof in een aerosol nevel laten inademen. Behandelingen duren over het algemeen 15 minuten tot een half uur.

Terwijl vernevelaars zijn een effectief middel van het leveren van medicijnen, de compressoren zijn vaak zwaar en luidruchtig, en ze moeten worden aangesloten op een stroombron te gebruiken, dus de beperking van hun draagbaarheid.

Hand-held dosisinhalatoren zijn draagbaar, maar sommige patiënten hebben de effectiviteit van Albuterol en Atrovent inhalers verminderd als gevolg van de recente wijziging in drijfgassen uit (chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK's) te hydrofluoroalkane (HFA) gevonden, en deze patiënten zijn dan ook meer te steunen op vernevelaars. Sommige patiënten kunnen ook een vernevelaar gebruiken naast inhalator een afgemeten dosis.

Mini Vernevelaars

Klein, licht, rustig en draagbare hand-held vernevelaars worden steeds populairder, waardoor patiënten luchtwegen toegenomen mobiliteit. De tubeless en draadloos op batterijen werkende apparaten niet een bron van samengeperste lucht nodig.

Deze draagbare vernevelaars zijn zonder recept verkrijgbaar van verschillende bronnen.

Bijvoorbeeld, de Omron MicroAir® Vibrerende Mesh vernevelaar weegt 6 gram. en werkt op twee AA-batterijen. Het werkt door de trillingen van een gaasstuk de aerosol nevel te produceren. Het wordt geleverd in een draagkoffer met ruimte voor extra accu's op te slaan. Een AC adapter en een masker voor een kind zijn apart verkrijgbaar.

De Aeroneb Go draagbare vernevelaar is ook rustig en gemakkelijk te gebruiken en te reinigen. Het kan een behandeling leveren slechts 4-5 minuten. Een AC-adapter en de maskers zijn ook beschikbaar.

Met behulp van een Mini Vernevelaar

Volg de handleiding voor uw draagbare vernevelaar om het apparaat te monteren.

Vul de medicatie fles deel van uw vernevelaar en sluit het deksel. Zet het mondstuk in uw mond en druk op de aan / uit knop. Sommige apparaten kunnen continu worden bediend of in-en uitgeschakeld weer in tussen inhalaties. Uw apparaat kan een lampje om te vertellen wanneer het is ingeschakeld en ook een lage-accu waarschuwingslampje hebben.

Als uw behandeling is voltooid, schakelt u de vernevelaar.

Reinig uw vernevelaar na elk gebruik zoals voorgeschreven. Een typische draagbare vernevelaar vereist dat de patiënt om het uit elkaar te halen, gedestilleerd water en voer het apparaat gedurende enkele minuten om resterende medicatie te verwijderen, spoel dan het apparaat, laat het drogen en bewaren in het doosje.

De draagbare vernevelaar moet regelmatig worden gedesinfecteerd met een desinfectiemiddel van enerzijds witte azijn en drie delen gedestilleerd water. Volg de aanwijzingen die u bij uw draagbare vernevelaar.