Mini studsmatta Övningar & Ankle Brott

Ankelligamentskador, bland annat en fullständig bristning av hälsenan, är vanligtvis svåra att rehabilitera, särskilt efter kirurgi. Men många patienter gynnats av ökad rörelseomfång i fotleden genom att utöva på en mini studsmatta medan under överinseende av en sjukgymnast eller atletisk tränare. De flesta övningar inledningsvis att fokusera på icke-viktbärande rörelser, följt av en gradvis ökning av tränings svårigheter.

Initiala Exercises

När börjar utöva rutiner på en mini trampolin måste patienter återhämtar sig från fotled brista först fokusera på att återfå ett komplett utbud av rörelse i leden. Enligt Marticia Heaner, en ledande tränare och korrespondent för MSN.com kan stötdämpning kvaliteter en mini trampolin bidra till denna process.

Till exempel, helt enkelt stå på ministudsmattan och fokusera på långsamma, kontrollerade rörelser pronation och supination (i huvudsak rör sig foten i en cirkulär rörelse) kan bidra till att motverka de initiala effekterna av muskelatrofi som ofta följer med kirurgi.

När patienten kan utföra denna motion bekvämt, extra övningar som fokuserar mer på balans och fortsatt muskelstabilisator förstärkning kan följa. Dessa övningar ingår balansera på studsmattan med en fot, men först efter det att patienten kan först bekvämt utföra denna övning på ett plant golv i mer än en minut.

Graderade Övningar och styrketräning

Patienter som längre fram i ett rehabiliteringsprogram ofta kan utföra svårare övningar på mini trampolin, vilket leder till ökad gemensam och underkroppen styrka. Enligt Heaner, övningar såsom knäböj och utfall på studsmattan är bra sätt att bygga muskler bulk kring vristen. Utföra svårare rörelser, såsom hopp och djupare ben knäböj, bör endast försökt när patient uppvisar mycket kontrollerad balans och liten eller ingen obehag i att utföra samma rörelser på en plan yta. Justera motion repetitioner och öka vikt motstånd (via hantlar eller andra lätta vikter patienten kan hålla samtidigt på studsmattan) ger ytterligare anpassning till trampolin träning regim. Patienterna kan också välja att införliva ytterligare styrketräningsövningar på studsmattan långt efter en föreskriven terapiprogram för att upprätthålla gemensamma stabilitet för att förhindra skador i framtiden.