Mini Stroke Treatment

Mini beroertes, ook wel transiënte ischemische aanvallen (TIA), start zoals beroertes maar geen blijvende bijwerkingen niet en verdwijnen ze binnen een uur. Omdat ongeveer 33 procent van de mensen die mini beroertes uiteindelijk ernstiger slagen, juiste behandeling voor mini beroertes belangrijk. Behandeling voor mini beroertes kan omvatten medicamenteuze behandeling of chirurgische ingreep die ernstiger beroertes kan voorkomen in de toekomst.

Drug Therapy

Het doel van de therapie bij de behandeling mini lijnen is de kans op een beroerte in de toekomst te voorkomen. Volgens de Mayo Clinic, de twee soorten medicijnen die vaak worden voorgeschreven bij lichte beroerte te behandelen zijn anti-bloedplaatjes geneesmiddelen en anticoagulantia. Anti-bloedplaatjes geneesmiddelen houden de bloedplaatjes aan elkaar kleven en de vorming van stolsels. Aspirine is een anti-bloedplaatjes geneesmiddel dat is goedkoop en heeft zeer weinig bijwerkingen. Voorgeschreven anti-bloedplaatjes geneesmiddelen zijn onder Aggrenox en Ticlodipine. Anticoagulantia werken om te voorkomen dat de vorming van bloedstolsels door het beïnvloeden van de bloedstolling-systeem eiwitten. Heparine kan voor een korte tijd en Warfarine (Coumadin) kan worden gebruikt voor lange-termijn antistolling. Patiënten die een van deze middelen moeten zorgvuldig worden gecontroleerd en voorbereid zijn op de mogelijkheid van een gemakkelijk blauwe plekken of bloeden.

Chirurgische ingreep

De Mayo Clinic geeft halsslagader en carotis angioplastiek als de procedures die het vaakst worden gebruikt om lichte beroerte operatief te behandelen. Wanneer de halsslagader matige of ernstige vernauwing kan carotide endarterectomie worden aanbevolen. Deze procedure maakt vetafzetting worden gewist uit de halsslagader zodat een TIA of beroerte te voorkomen. Tijdens deze procedure wordt de slagader geopend met een chirurgische insnijding zodat de atherosclerotische plaque kan worden verwijderd. Zodra de slagader is duidelijk van deze afzettingen is gesloten en de patiënt in staat te herstellen van de procedure. Carotis angioplastiek kan ook worden aanbevolen. Tijdens deze procedure wordt de halsslagader geopend met een apparaat dat als een ballon. Een kleine draad buis, een stent in de slagader om het open te houden en te voorkomen TIA of beroerte in de toekomst.

Wijzigingen Lifestyle

Volgens de Cleveland Clinic, zijn er verschillende levensstijl veranderingen die de kans op acute beroerte kan verminderen. Dieet en beweging zijn belangrijk voor het houden mini beroerte slachtoffers in goede gezondheid. Gewichtsverlies kan nodig zijn om een ​​gezond gewicht te bereiken en onderhouden. Als een mini-beroerte slachtoffer heeft hoge bloeddruk moet worden behandeld om extra mini beroertes voorkomen en verminderen de kans op een beroerte in de toekomst. Mensen die mini-beroertes moet ook roken en overmatige alcoholconsumptie te vermijden hebben gehad.