Mild Allergieën & Sinus Problemen

Mild Allergieën & Sinus Problemen

Sinus problemen - zoals pijn, druk en congestie - kan worden veroorzaakt door blootstelling aan voorkomende allergenen, zoals pollen, stof en ragweed. Als het lichaam slijm in reactie op een inhalatie allergeen kan ophopen in de sinussen en leiden tot grotere problemen.

Allergieën

Als u last heeft van chronische of periodieke sinus pijn, druk of congestie, een afspraak maken om een ​​allergoloog te bezoeken om te zien of uw problemen worden veroorzaakt door allergieën. Voorkomende allergieën die sinus problemen kunnen veroorzaken omvatten pollen, ambrosia, vers gesneden of gemaaid gras, melk, eieren, pindakaas en schelpdieren. Als u allergisch bent voor een van deze voedingsmiddelen of stoffen, zal je lichaam proberen om te vechten tegen wat hij beschouwt als een besmettelijke agent te zijn door het produceren van een overvloed van histamine, die veroorzaakt zwelling in je neus, de sinussen. Wanneer de sinussen zijn gezwollen, kunnen ze niet goed uitlekken. Congestie, druk en pijn zijn het resultaat wanneer het slijm in je sinussen ophoopt. Chronische allergieën kan ook bijdragen aan virale en bacteriële infecties, zoals sinussen wordt een voedingsbodem voor deze middelen als er te veel slijm.

Medicijnen

Als u last heeft van lichte allergieën en kan niet de stoffen die de congestie in uw sinussen veroorzaken te vermijden, kunt u met uw arts te spreken over de behandeling van uw aandoening met antihistamine medicijnen. Antihistaminica blokkeren de receptoren die de productie van histamine in je lichaam te beheersen en te verminderen zwelling in de neusholten en sinussen. Hoewel er veel over-the-counter antihistaminicum medicijnen beschikbaar, kan het recept sterkte medicatie moet chronische allergieën. Zelfs dan, omdat antihistaminica niet echt blokkeren de productie van histamine maar remt het, uw allergie symptomen kunnen alleen worden verlaagd met ongeveer 50 procent van wat zij zonder medicatie zou zijn. Om deze reden is de beste manier van handelen is om blootstelling aan allergenen te vermijden waar mogelijk.

Overwegingen

Als u besluit om uw sinus problemen met antihistamine medicijnen te behandelen, moet u uw arts laten weten over eventuele onderliggende medische aandoening die u heeft. Sommige van deze medicijnen kan hartkloppingen veroorzaken bij patiënten met cardiovasculaire aandoeningen, en een aantal andere medicijnen kunnen negatief beïnvloed worden als in combinatie met antihistaminica. Als u last heeft van astma, bronchitis of longemfyseem, waarbij antihistamine medicatie kan ertoe leiden dat u moeite met ademhalen, dus praat dan met uw arts over alternatieve behandelingen. Mensen met fenylketonurie, een enzym deficiëntie, moeten zich ervan bewust dat sommige antihistamine medicijnen aspartaam, die afbreekt om fenylalanine in het lichaam, iets wat deze patiënten zijn slecht uitgerust te hanteren kan bevatten. Spreek met uw apotheker over uw medicijnen als u niet zeker zijn inactieve bestanddelen zijn.

Alternatieve behandelingen

Behandelen allergische sinus congestie op natuurlijke wijze door te knijpen het sap van verse gember en het nemen van maximaal drie theelepels per dag tijdens allergie seizoen. Een andere methode om de sinus druk en congestie behandelen natuurlijk is om vijf bollen knoflook in heet water laten weken voor een half uur, dan pureer de knoflook. Verhit in een pan op het fornuis in een kwart kopje water en inhaleer de stoom. Omdat knoflook heeft antibacteriële eigenschappen, zal de knoflook stoom helpen om bacteriën die in je sinussen te doden. De stoom zal ook helpen om uw slijm en afvoer verstopping los te maken. Herhaal de knoflook stoom of twee keer per dag, indien nodig congestie.