Middenoorontsteking bij volwassenen

Een infectie die optreedt achter het trommelvlies in het midden van het oor, is een middenoor infectie of otitis media. Kinderen zijn het meest frequent slachtoffer van middenoor infecties, maar volwassenen kunnen middenoor infecties en te ontwikkelen.

Oorzaken

Middenoor infecties bij volwassenen worden meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie of virus. Deze virussen of bacteriën kan eerst leiden tot verkoudheid, keelpijn of andere respiratoire symptomen, maar dan verspreid naar het middenoor.

Symptomen

Symptomen van een volwassene middenoorontsteking koorts, oorpijn, oorpijn, drainage van het oor, gevoel van een blokkade in het oor, duizeligheid en hoorproblemen.

Risicofactoren

Volwassenen die allergieën lijden of hebben een gespleten gehemelte, het syndroom van Down of afwijkingen van het zenuwstelsel zijn meer vatbaar voor het ontwikkelen van een middenoorontsteking.

Diagnose

De arts zal een lichamelijk onderzoek van het oor gedragen te zoeken ontsteking of vloeistof in het oor. De arts zou kunnen verdere tests dat een hoorzitting evaluatie omvatten raden.

Behandeling

Soms wordt een middenoor infectie behandeld door de horloge-and-wait aanpak. Als na een paar dagen de symptomen niet verdwijnen, antibiotica, oraal of oordruppels, worden meestal voorgeschreven.