Microscopische structuren van het skelet

Microscopische structuren van het skelet

Het skelet van het lichaam bestaat uit bot en kraakbeen, die bestaan ​​uit miljoenen microscopische levende cellen. Elk van deze structuren heeft een doel in het houden van ons op onze voeten.

Functie

De functie van het skelet is om ondersteuning te bieden voor het lichaam, beweging toe te staan ​​en geven ons vorm. Elke microscopische structuur van het systeem heeft een specifiek doel in het helpen van de botten en kraakbeen functioneel blijven.

Soorten

Voorbeelden van microscopische structuur omvatten osteoblasten (de opbouw van nieuw bot), osteoclasten (bot afbreken), chondrocyten (kraakbeencellen), osteocyten (botcellen die helpen metaboliseren bot processen) en osteonen (bieden bloedtoevoer en voeding).

Locatie

Deze structuren zijn in elk bot en stukje kraakbeen in het skelet.

Identificatie

Deze structuren zijn geïdentificeerd met behulp van een microscoop. Osteoclasten zijn zeer groot in vergelijking met osteoblasten. Chondrocyten zijn geconcentreerd in slechts het kraakbeen. Osteocyten zijn afgeleid van osteoblasten die bijna door hun levenscyclus, zodat ze kunnen sommige fragmentatie vertonen als gevolg van hun leeftijd. Osteonen zijn omgeven door ringen van het bot genaamd lamellen.

Fun Fact

Osteoporose geneesmiddelen werken door de omvang, aantal en efficiëntie van osteoclasten. Ze verwijderen oud bot te maken voor de osteoblasten om het opnieuw op te bouwen en maken het sterker te maken. Osteoporose wordt veroorzaakt door een onbalans in dit proces, maar deze medicijnen kunnen helpen corrigeren.