Microscopische lymfocytaire colitis Behandeling

Microscopische lymfocytische colitis is een inflammatoire darmziekte waardoor de darmen ontstoken. Symptomen van de ziekte zijn buikkrampen, dringende stoelgang, gewichtsverlies, kruk lekkage en waterige diarree die geen bloed bevat. Het is gewoonlijk noodzakelijk om een ​​biopsie te nemen van de ziekte, die het meest voorkomt bij oudere vrouwen bevestigen. Microscopische lymfocytaire colitis behandelingen beschikbaar.

Vermijd bepaalde medicijnen

Een van de eenvoudigste behandelingen voor microscopische lymfocytische colitis dat artsen raden is om de patiënt te vermijden geneesmiddelen zoals niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen en naproxen natrium. Sommige patiënten onmiddellijk verbeteren wanneer zij voorkomen dat deze geneesmiddelen en vermijd andere stoffen, zoals dranken en voedingsmiddelen die lactose en cafeïne bevatten, beide bekend om de kansen van diarree verhogen.

Antidiarrheal Medicatie

Als de patiënt niet kan of wil niet de medicijnen en stoffen die diarree veroorzaken, of als het vermijden van de stoffen niet significant helpen met de diarree te voorkomen, zou de arts voorstellen dat de patiënt neemt een antidiarrheal medicatie, zoals Lomotil of Imodium. Beide van deze medicijnen kunnen worden gekocht over de toonbank.

Maagklachten Medicatie

Als de diarree medicatie diarree de patiënt niet kunnen worden aangepast, kan de arts adviseren het nemen van een maagklachten medicatie, zoals Kaopectate of Pepto-Bismol. Deze medicijnen worden aanbevolen voor het beheer van microscopische lymfocytaire colitis. Sommige artsen raden het gebruik van de Pepto-Bismol of Kaopectate in plaats van of samen met tegen diarree geneeskunde.

Colestyramine Medicatie

Als de maagklachten medicijnen niet de diarree als gevolg van microscopische lymfocytaire colitis beheersen, kan de arts de patiënt adviseren om cholestyramine, die beschikbaar is op recept verkrijgbaar en bevat anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals mesamine, sulfasalazine of balsalazide nemen.

Corticosteroïden Medicijnen

Als de vorige behandelingen allemaal niet werken, kan de arts corticosteroïden voor de patiënt voorschrijven. Vanwege de bijwerkingen geassocieerd met steroïden, zal deze medicatie alleen aanbevolen als de microscopische lymfocytische colitis symptomen zeer ernstig en de andere therapieën niet helpen.

Chirurgie

In sommige zeldzame gevallen waarin de microscopische lymfocytaire colitis niet reageert op een van de medicijnen, kan de arts een ileostoma raden. Dit is een chirurgische ingreep waarbij de chirurg het laatste deel van de dunne darm, de zogenaamde ileum zal hechten, tot een buikwand opening. Soms wordt uitgevoerd in combinatie met een colostomie, waarbij alle of een gedeelte van de colon is verwijderd.