Microscopische Colitis Behandeling

Microscopische ulcerosa is een chronische aandoening die ontsteking van de dikke darm. Er zijn meerdere behandelingsopties voor microscopische colitis. Behandelingen zijn onder andere antibiotica, anti-inflammatoire geneesmiddelen, orale rehydratie therapie, intraveneuze therapie en chirurgie. Behandelingen kunnen worden gebruikt om diarree beheersen en verminderen colon ontsteking.

Oorzaak

De exacte oorzaak van microscopische colitis is onbekend, maar aangenomen wordt dat bepaalde omstandigheden het risico op microscopische colitis kan toenemen. Volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse kunnen bacteriën of bacteriële toxinen verantwoordelijk voor schade en ontsteking van de dikke darm. Microscopische colitis kan ook een gevolg van het immuunsysteem van het lichaam te vernietigen gezonde cellen om onbekende redenen (auto-immuunreactie) zijn.

Symptomen

De meest voorkomende en primaire symptoom van microscopische colitis is een chronische diarree. Chronische diarree wordt veroorzaakt wanneer het collageen en ontsteking interfereert met de opname van water uit de colon. Na verloop van tijd, kan diarree lopende zijn of worden er mogelijk minder frequent voorkomt. Hoewel diarree is het belangrijkste symptoom, kunnen andere mogelijke symptomen optreden. Body zwakte, gewichtsverlies, misselijkheid of braken, uitdroging en buikpijn zijn mogelijke symptomen. Als de symptomen blijven, kan een professionele diagnose te bepalen of microscopische colitis aanwezig is.

Diagnose

De diagnose van microscopische colitis kan alleen worden bepaald door microscopisch onderzoek, aangezien de ontsteking in het slijmvlies van de dikke darm en is niet zichtbaar op het oppervlak. Een biopsie (klein stukje weefsel) wordt genomen uit verschillende gebieden van de normale colon bekleding per flexibele sigmoïdoscopie en colonoscopie en het weefsel wordt onderzocht onder een microscoop. Meerdere biopsieën kan nodig zijn om een ​​nauwkeurige diagnose en behandeling opties garanderen.

Behandeling

Microscopische colitis is bekend op te lossen op zijn eigen, maar verschillende opties beschikbaar zijn voor de behandeling. Bepaalde veranderingen levensstijl kan worden aanbevolen om microscopische colitis te behandelen; het elimineren van voedingsmiddelen die lactose en cafeïne of het verminderen van de hoeveelheid vet inname zijn enkele aanbevolen veranderingen in levensstijl voor de behandeling van microscopische colitis. Met over-the-counter pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen te worden vermeden.

Antibiotische behandeling kan worden voorkomen of behandelen van elk type infectie. Anti-diarree geneesmiddelen kunnen worden gebruikt om ernstige gevallen van diarree. Omdat uitdroging aan diarree kan worden, is rehydratie therapie ook gebruikt om het vloeistofverlies te vullen. Anti-inflammatoire geneesmiddelen of steroïden voor verlaging zwelling of ontsteking van het getroffen gebied van het colon. Echter, kan langdurig gebruik van steroïden termijn hoge bloeddruk en botverlies veroorzaken.

Hoewel zelden aanbevolen, kan chirurgie worden uitgevoerd om een ​​deel of alle getroffen gebied van de dikke darm. Chirurgie wordt alleen aanbevolen wanneer de aandoening geen reactie op andere behandelingen of geneesmiddelen.

Overwegingen

Microscopische colitis kunnen lymfocytische colitis en collagene colitis genoemd. Vrouwen en mannen tussen de 60 en 80 jaar oud zijn in gelijke mate getroffen met een diagnose van lymfocytaire colitis. Maar in collagene colitis, zijn mensen ook gediagnosticeerd tussen 60 en 80 jaar en vrouwen worden vaker gediagnosticeerd dan mannen.

Hoewel voorwaarde dat de colon treft, houdt microscopische colitis niet het risico op colonkanker. Juiste diagnose en behandeling kunnen de symptomen verlichten en toestaan ​​dat een persoon om een ​​gezond, normaal leven.