Micrometastatische Longkanker Symptomen

Micrometastasen longkanker betekent eenvoudig dat de kankercellen zijn vergoten van de oorspronkelijke tumor en zijn verspreid naar een ander deel van het lichaam, zoals de hersenen. Deze kunnen niet worden gezien met beeldvorming zoals MRI testen en PET of CT-scans. Volgens Dr P. Postmus, heeft radiotherapie standaard behandelingen geweest voor patiënten vertonen deze vooruitgang, maar de combinatie van chemo en radiotherapie kunnen binnenkort de standaard behandeling te wijten aan de betere vooruitzichten op herstel.

Symptomen

Symptomen van longkanker, dat werd veroorzaakt door de micrometastatische kankercellen onder meer hoge aantal witte bloedcellen. Veel patiënten beseffen niet dat ze kanker hebben als gevolg van een gebrek aan symptomen. Sommigen doen symptomen zoals hoesten, en een hoest die niet weggaat of erger te ontwikkelen. Hoesten bloed en pijn op de borst, dat is saai en pijnlijke evenals kortademigheid, zelfs als er geen activiteit is afgerond zijn ook symptomen. Piepende ademhaling of heesheid als bronchitis en longontsteking kan ook tekenen en symptomen van micrometastatische longkanker. De werkelijke symptomen ondervonden uitsluitend zal afhangen van de locatie en de grootte van de tumor.

Oorzaken

Roken wordt beschouwd als de belangrijkste oorzaak van longkanker in de wereld. Gezien het feit dat roken heeft meer dan 4.000 chemische stoffen waarvan bekend is dat zij kankerverwekkend zijn, is het geen wonder dat deze correlatie is gedaan. Rokers die stoppen verlagen hun kans op kanker 15 jaar na het stoppen in vergelijking met de kans op een persoon die nooit heeft gerookt. Passieve of passief roken maakt ongeveer 3.000 slachtoffers van longkanker per jaar, en de luchtvervuiling door auto's zijn ook heel erg verantwoordelijk voor longkankers van alle soorten. Blootstelling aan asbest verhoogt het risico op longkanker met 9 keer over een ander type van blootstellen. Tuberculose en chronische obstructieve longziekte of COPD, creëert ook een groter risico op longkanker, en radonblootstelling. Arseen, chroom, nikkel en ethers alsmede blootstelling koolwaterstof regelmatig ook het risico op longkanker te verhogen.

Diagnose

Normaal wordt de diagnose lang vóór symptomen herkend. CT-en PET-scans kan worden gedaan om de oorspronkelijke tumor die de micrometastatische cellen afgetakt van vinden. De enige huidige manier diagnosticeren deze voorwaarde door bloedonderzoek met een oncoloog en X-stralen van de betrokken ruimte. PET-en CT-scans kan niet halen de micrometastatische tumoren of cellen, en dit is de reden waarom deze ziekte wordt zo vaak over het hoofd gezien en niet gediagnosticeerd.

Behandelingen

Volgens de American Association of Cancer Research, chemotherapie en radiotherapie is bekend dat de twee meest gebruikte behandelingen. Chemo en bestraling leiden tot een behandeling in een klein aantal patiënten, en dit eenvoudigweg krimpt de tumor en helpt het leven te verlengen omvat voor patiënten met terminale kanker. Deze behandelingen zijn ook bekend voor het verlichten van symptomen van kanker, en inoperabele tumoren deze manier om de levensduur te verlengen behandeld. De hersenen kunnen worden behandeld, zelfs als er geen tumor middels PCI of profylactische craniale bestraling om te voorkomen van de vorming van een tumor bij micrometastasen tumoren gevonden.

Bijwerkingen van behandelingen

Veel patiënten lijden aan ernstige bijwerkingen van chemo en bestraling therapieën. Elke patiënt is anders, en de bijwerkingen zullen ook verschillen. Haarverlies, gewichtsverlies, gebrek aan energie, misselijkheid en duizeligheid zijn de meest voorkomende bijwerkingen van deze gecombineerde behandelingen. Anderen zijn onder meer koorts, gevoeligheid van de site, lusteloosheid en uitdroging of een gebrek aan eetlust.