Microben die Oorzaak & gezondheid bevorderen

Microben die Oorzaak & gezondheid bevorderen

Hoewel micro-organismen in het algemeen worden beschouwd als een gevaar voor de gezondheid, mensen hebben een symbiotische relatie met vele soorten microben. De collectie van microben die in of op de mens leven wordt soms "flora." In tegenstelling tot microben die ziekten veroorzaken, deze microben zijn essentieel voor een goede gezondheid. "Probiotica" is de term die verwijst naar "goed" microben, en er zijn vele verschillende soorten microben die goed zijn voor de mens.

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus acidophilus is een soort bacterie die in staat is in sterk zure milieus leven en produceert melkzuur als afvalproduct. Deze bacterie kan cariës maar die is onschadelijk voor de mens en is een onderdeel van de normale flora. Het wordt gewoonlijk verkregen uit gefermenteerde zuivelproducten, zoals zoete acidophilus melk en yoghurt. Lactobacillus acidophilus remt de groei van candida albicans, een schimmel, en kan nog andere voordelen voor de gezondheid.

Bifidobacterium Bifidum

Bifidobacterium bifidum is een bacteriesoort die wordt aangetroffen als onderdeel van normale menselijke darmflora. Deze bacteriën hebben een aantal voordelen voor de gezondheid, zoals het helpen van de vertering en absorptie van vitaminen en mineralen, voorkomen van de groei van schadelijke bacteriën en het voorkomen van diarree. Sommige typen antibiotica of maag omstandigheden kan het evenwicht van deze bacteriën verstoord in de darm, in welk geval, waarbij supplementen met Bifidobacterium bifidum gunstig kan zijn.

Escherichia Coli

Escherichia coli of E. coli, is berucht als een door voedsel overgedragen ziekten. Echter, er zijn slechts een paar stammen die ziekte veroorzaken. De meeste stammen van E. coli zijn een onderdeel van normale menselijke darmflora en nuttig zijn, om vitamine K en B-complex vitaminen en voorkomen van de groei van schadelijke bacteriën. Een bijzondere stam van E. coli, E. coli Nissle 1917, gebruikt om effectief te behandelen chronische inflammatoire darmziekten.

Saccharomyces Boulardii

Saccharomyces boulardii is een gist, een soort schimmel dat in Indonesië lychees. Deze gist is ongebruikelijk omdat het maagzuur en gal kunnen overleven in het spijsverteringsstelsel en onbeschadigd blijven. Het wordt vooral gebruikt voor de behandeling van diarree van verschillende oorzaken, maar wordt ook gebruikt als een supplement van vitamine B en eiwit, als adjuvans voor de behandeling van chronische acne en voedingssupplementen bieden aan prematuren.