Mexicaanse griep Symptomen bij mensen

Mexicaanse griep, of nieuwe H1N1 virus, is een nieuw griepvirus dat de oorzaak is de ziekte bij de mens. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, werd dit virus voor het eerst gevonden bij mensen in de Verenigde Staten in april 2009. Hoewel het oorspronkelijk werd genoemd varkensgriep, dit is een menselijk virus, en de enige manier om het te krijgen is van een andere mens .

De Feiten

Seizoensgriep gebeurt jaarlijks. Elk jaar de virussen veranderen, maar van eerdere blootstelling mensen enige immuniteit aan de circulerende virussen. Mexicaanse griep is een nieuw virus, en mensen die weinig of geen immuniteit om het te hebben. Dit geeft de mogelijkheid om een ​​pandemie, waardoor het de mogelijkheid om een ​​wereldwijde epidemie veroorzaakt worden.

Diagnose

De symptomen van de Mexicaanse griep lijken op die van andere vormen van influenza. Zij omvatten keelpijn, loopneus, spierpijn, koorts, koude rillingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Sommige mensen met de Mexicaanse griep hebben ook ervaren diarree en braken. Omdat deze symptomen sterk lijken op andere ziekten, kan alleen labtesten definitief aantonen of je de Mexicaanse griep hebben opgelopen.

Betekenis

Mexicaanse griep is zo besmettelijk als seizoensgriep. Volgens de World Health Organization, wordt verspreidt bijzonder snel bij mensen tussen de leeftijd van 10 en 45. ernst variëren van milde griepachtige symptomen, zoals koorts, hoesten en hoofdpijn, tot ernstige ziekte die kan leiden tot de dood.

Overwegingen

Met seizoensgebonden griep, kinderen jonger dan twaalf maanden oud, ouderen en mensen met een onderdrukking van het immuunsysteem worden beschouwd als een hoog risico op het ontwikkelen van ernstige complicaties. Ook bij hoog risico zijn mensen met bestaande medische problemen, zoals cardiovasculaire ziekte, nierziekte, leverziekte en metabole stoornissen zoals diabetes. Mensen met bestaande medische problemen moet medische zorg zo spoedig griepsymptomen zoeken.

Het H1N1-virus zich van de meeste seizoensgebonden griep in dat zijn natuurlijk het meest ernstige is geweest bij mensen onder de 25. Mensen ouder dan 60 kan enige immuniteit tegen de ziekte hebben, omdat dit virus of een soortgelijk virus kan hebben verspreid in de populatie jaar geleden, het produceren van antilichamen.

Preventie / Solution

Een vaccin tegen H1N1-virus is momenteel niet klaar, maar is in de productie. Dagelijkse gewoonten kunnen helpen stoppen met de verspreiding van ziektekiemen die H1N1 en andere ziekten veroorzaken. Je mond te bedekken als je hoest, en gooi weefsels weg. Handen wassen met water en zeep of met de hand sanitizer vaak. Vermijd het aanraken van je neus, ogen en mond. Als je griepachtige verschijnselen, thuis blijven voor ten minste 24 uur.

Waarschuwing

Zoek medische zorg onmiddellijk als u kortademigheid of ademhalingsproblemen, of als je een koorts die langer dan drie dagen duurt. Een kind met de Mexicaanse griep mogelijk dringend medische zorg nodig hebben als hij ervaart snelle of moeizame ademhaling, stuipen, grijsachtige huidskleur, extreme prikkelbaarheid of niet te communiceren of wakker te worden. Medische hulp zou ook worden aangegeven als u of uw kind heeft griep-achtige symptomen die te verbeteren, maar dan terug met een koorts of erger hoesten.