Metoder för avgiftning kroppen

Detox och kroppsrengöring har varit i bruk sedan de gamla romarna och grekerna. Avgiftning är en alternativ behandling som gör anspråk på att ta bort skadliga gifter ur kroppen. Det finns flera olika detoxdieter och renar, inklusive fasta och kolon rensningen.

Fastan

Chris Strychacz, PhD och en psykologisk forskare för Naval Health Research Center ligger i San Diego, Kalifornien, definierar fastan som enbart och även intag av vatten några dryck juice. Under denna typ av detox, är en person som endast tillåts att inta vatten under en tidsperiod. Längden på snabbt är upp till personen, men vissa religioner, som kristendomen, kräver att fasta för en viss summa dagar. I det gamla Kina, är fastande för att "lätta upp" efter en lång vinter och kasta något fett som lagras för värme under de kalla månaderna.

Kolon Rensningen

Kolon rensningen innebär användning av tarmskölj och orala hjälpmedel. Orala hjälpmedel inkluderar laxermedel, fibrer och kosttillskott. Ett kolon är ett förfarande som innebär att injicera vatten, ibland med örter eller andra tillsatser, i tjocktarmen genom ett lavemang. Denna metod för kolon rensningen kan leda till vissa komplikationer om den inte på rätt sätt, och det är alltid rekommenderat att diskutera eventuella avgiftningsmetoder med en legitimerad läkare. Kolon rensningen genom tarmskölj och laxermedel kan leda till en hög risk för uttorkning, och det rekommenderas att någon försöker dessa metoder hålla hydrerad med vatten eller andra drycker som innehåller elektrolyter. Se också till att utövaren utför kolon använder engångsutrustning, och se till att be om en lista över eventuella tillägg som används i förfarandet. Även växtbaserade ingredienser är naturliga, kan de ändå ibland orsaka en allergisk reaktion.

Master Rengör

Master Cleanse skapades ursprungligen av Stanley Burroughs i sin bok "The Master Cleanse" och blev senare revisited av Peter Glickman bok "Gå ner i vikt, har mer energi och vara lyckligare om 10 dagar." De tre faserna i Master Cleanse är övergång till, The Lemonade Diet och övergång från. Under Dag 1 av Ease I fas är alla bearbetade livsmedel och kött ur kosten. Endast frukter och grönsaker är tillåtna. Dag 2, bara frukt och grönsaksjuice tillåtet, och på dag 3, endast apelsinjuice blandas med vatten och två matskedar lönnsirap på energi är tillåtna. Den Lemonade Diet delen av Master Cleanse innebär att blanda 14 matskedar citronsaft, 14 msk lönnsirap och halv tesked cayennepeppar eller så mycket som du kan stå i 1 liter vatten. Håll den andra liter vatten vanligt att rena pallen i citronsaft. Den övergång från fasen av dieten är väsentligen samma som den lätthet i fas, men i omvänd ordning. Dag 1 innebär att dricka tre behållare med apelsinjuice 1-liters med 2 msk lönnsirap vardera. Dag 2, frukt-och grönsaksjuice eller buljong tillåtet. Dag 3 medger fasta grönsaker och Dag 4 tillåter alla livsmedel igen. Vissa biverkningar av Master Cleanse inkluderar sug, irritabilitet och trötthet. Rådgör med en legitimerad läkare innan företaget Master Cleanse eller någon avgiftning metod.