Methotrexaat voor Colitis Ulcerosa Behandeling

Colitis ulcerosa is een chronische ontsteking van de dikke darm, als gevolg van de vorming van zweren aan slijmvlies van de dikke darm is. De zwelling en zweren veroorzaken symptomen zoals diarree, maagpijn en anale bloeden. Diverse medische mogelijkheden bestaan ​​colitis ulcerosa, waaronder methotrexaat behandeling.

Hoe Methotrexaat Works

Methotrexaat behoort tot een klasse van geneesmiddelen genaamd immunomodulerende, welke drugs die opzettelijk het immuunsysteem verzwakken zijn. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar het kan helpen bij colitis ulcerosa patiënten. Het afweersysteem van uw lichaam reageert op zweren als een vreemd materiaal, waardoor ontstekingen en een verhoogde immuunsysteem. Dit soort reactie is normaal en gezond bij het reageren op een tijdelijke vreemd materiaal, zoals een bacteriële infectie. Vanwege de chronische aard van colitis ulcerosa, deze reactie veroorzaakt een constant verhoogde immuunactiviteit. Methotrexaat ontspant het immuunsysteem, chemisch belemmeren van de functie gebruikte vreemde entiteiten bestrijden eiwitten en cellen. Door het verminderen van de immuunrespons op het zweren, zwelling en symptomen verminderd.

Indicaties voor behandeling

Methotrexaat kan worden aanbevolen als u colitis ulcerosa in combinatie met de ziekte van Crohn. Het is ook gunstig voor patiënten die niet reageren op andere behandelingen, zoals anti-inflammatoire corticosteroïden.

Side Effects

Aangezien methotrexaat is een immunomodulator, er een complicatie van verzwakking van het immuunsysteem, wat kan leiden tot een gevaarlijk laag aantal witte bloedcellen. De meest gevaarlijke potentiële bijwerking van methotrexaat levercirrose, die kan ontstaan ​​na jaren van gestage behandeling. Als u lijdt aan alcoholisme of obesitas, uw risico op het ontwikkelen van levercirrose is aanzienlijk hoger. Voor het ontwikkelen van deze aandoening te voorkomen, sommige patiënten ontvangen jaarlijks biopten van leverweefsel te testen cirrose.

Behandeling Methode

Methotrexaat kan oraal of via injectie worden toegediend. De injectie, wekelijks gegeven, wordt beter vrijkomen in de bloedbaan dan de orale medicatie. Vraag uw arts welke behandeling methode is voor u en uw levensstijl.