Methoden voor Rose Oil Extraction

Methoden voor Rose Oil Extraction

Rose olie is duur om te kopen, omdat het moeilijk te extraheren uit de plant. Het vergt veel van plantaardig materiaal een minuut hoeveelheid rozenolie te produceren, en daarom zijn een aantal producenten van rozenolie vervalsen vaak pure rozenolie met andere oliën. Echter, alleen de aankoop van onvervalste rozenolie voor therapeutische aromatherapie praktijk.

Rozenolie

Rose olie wordt gewonnen uit verse rozenblaadjes. Volgens Julia Lawless in "De Geïllustreerde encyclopedie van etherische oliën," rose olie wordt gewonnen door een distillatie of solvent-extractie van rozenblaadjes. Patricia Davis, in "Aromatherapie: Een AZ", schrijft dat er twee soorten rozen die worden gebruikt voor de productie van rozenolie: Rosa damascena en Rosa centifolia. Beide soorten rozenolie hebben vergelijkbare therapeutische eigenschappen.

Distillatie

Destillatie is een van de meest voorkomende methoden van winning van etherische oliën; het is echter ook een van de moeilijkste manieren extract rozenolie, omdat het kost veel rozenblaadjes en arbeid, een kleine hoeveelheid rozenolie produceren. Volgens Davis, roos was de eerste bloem te distilleren in Perzië in de 10e eeuw door alchemist Avicenna.

Shirley Price, in "The Aromatherapie Werkboek," schrijft dat de distillatie is een methode van extractie waarbij plantaardig materiaal door stoom wordt verhit in een nog steeds. Wanneer het plantmateriaal wordt verwarmd, worden kleine moleculen olie in de lucht en damp in de stoom. De stoom wordt gedwongen langs een pijp, een vat met koud water en begint te koelen. Aangezien de stoom afkoelt, de oliemoleculen weer vloeibare vorm en de vloeistof wordt opgevangen in water. De essentiële olie vloeibare ofwel drijft bovenop het water en zinkt naar de bodem van het water, wanneer het wordt gescheiden en gebotteld als een essentiële olie.

Solvent Extraction

Volgens Davis, is de meeste rozenolie vandaag geproduceerd door solvent-extractie. Echter, oplosmiddelextractie omvat het gebruik van extra chemicaliën om de olie te extraheren. Rozenblaadjes op een rek in een afgesloten container en een vloeibaar oplosmiddel wordt gepompt door het aansluiten van containers en over de rozenblaadjes. Het vloeibare oplosmiddel kan een chemische stof zoals vloeibare butaan of vloeibaar kooldioxide. Het verkregen oplosmiddel wordt afgedestilleerd produceren een absolute rozenolie voor aromatherapie doeleinden. Een absolute rozenolie is alcohol toegevoegd aan het aan de meer solide concrete vorm die in eerste instantie wordt geproduceerd door solvent-extractie van vloeistof.

Vervalsing

Sommige producenten versnijden rozenolie vanwege de hoge arbeidskosten en de productie kosten van de productie pure rozenolie. Vervalste rozenolie een hoeveelheid van een essentiële olie die qua geur, zoals geranium of palmarosa olie, of een deel van de olie kan zijn gesubstitueerd met een synthetische stof bevatten. De toevoeging van een synthetische stof rozenolie maakt de olie geschikt voor therapeutische aromatherapie praktijk.