Metformine Beschrijving

Metformine Beschrijving

Metformine, ook bekend als Glucophage wordt gebruikt in combinatie met de behandeling van type-2 diabetes. Voorgeschreven in een tabletvorm, kan de dosering van metformine variƫren als gevolg van elk individueel geval.

Standard Bestedingen

Metformine wordt traditioneel voorgeschreven om type 2 diabetes te controleren samen met een goed dieet en lichaamsbeweging. Metformine werkt door het beheersen van een hoge bloedsuikerspiegel in het lichaam; daarom kan worden gebruikt als een preventief middel of tijdens de behandeling van diabetes.

Non-label gebruik

Vrouwen die kampen met onvruchtbaarheid als gevolg van polycysteus ovarium syndroom, of PCOS, kan worden voorgeschreven metformine. Metformine natuur regulering insulineniveaus in het lichaam bevordert regelmatige menstruaties volgens WebMD, waardoor de vruchtbaarheid kan toenemen.

Voordelen

Volgens de Mayo Clinic, kan metformine gewichtsverlies bevorderen; Daarom kan het een levensvatbaar alternatief voor insuline voor mensen die nerveus gewichtstoename als gevolg van diabetes behandeling.

Side Effects

Standard bijwerkingen van metformine kan een metaalachtige smaak in de mond, maagklachten, diarree of misselijkheid. Ernstige gevallen van deze bijwerkingen moet worden gemeld aan een arts onmiddellijk.

Waarschuwingen

In zeldzame gevallen kan metformine gebruik leiden tot een ophoping van melkzuur in het lichaam, heet melkzuuracidose. Ernstige maag reacties van metformine dient te worden onderzocht door een arts.