Met behulp van Midazolam voor prostaatbiopsie

Met behulp van Midazolam voor prostaatbiopsie

Proper kanker-preventie strategieën kunnen regelmatig geplande biopsieën die plaatsvinden onder toezicht van een getrainde chirurg. Hoewel biopsies zeer betrouwbaar testen, kan het verwijderen van weefsel uit het lichaam van een patiënt met een naald pijnlijk zijn, vooral wanneer de procedure wordt gevoeliger weefsels. Prostate biopsieën punctie het gevoelige reproductieve en excretorische weefsels en sedatie vaak gebruikt om de pijn voor patiënten te verminderen. Van de vele verschillende benzodiazepine depressiva gebruikt om patiënten te verdoven, midazolam is een van de veiliger en krachtiger medicijnen.

Benzodiazepines

Benzodiazepines worden voorgeschreven als depressieve medicatie voor hun effect op de neurotransmitter GABA, of gamma-aminoboterzuur. GABA is een remmende neurotransmitter-motor en vermindert zenuw sensaties en door het gehele lichaam. Benzodiazepinen versterken de effecten van GABA in het lichaam, waardoor zowel een kalmerend effect en een anti-angst effect. Populaire benzodiazepines behoren midazolam, valium, Librium en Ativan.

Midazolam

Afgezien van biopten, midazolam ook wordt gebruikt als een siroop medicatie of intraveneuze anesthesie voor tandartspraktijken en andere medische procedures die lokale anesthetica. Midazolam wordt geïnjecteerd vóór of tijdens een operatie in het spierweefsel rond de incisie. Midazolam oorzaken sedatie, een toestand waarin de patiënt semi-responsief tijdens de operatie, maar zal de herinnering van de procedure verliezen door geheugenverlies.

In een klinische studie gepubliceerd in juli 2008 nummer van het International Journal of urologische verpleegkunde, werd midazolam gevonden om de pijn te verlichten van prostaatbiopsieën beter dan lidocaïne, een antiarrhythmicum dat ook wordt gebruikt om patiënten te verdoven tijdens de operatie. Intranasale doses zijn beperkte klinische studies kregen, maar blijkt dat er een biologische beschikbaarheid van 72 procent. Biologische beschikbaarheid verwijst naar de hoeveelheid van een toegediende dosis die is eigenlijk in staat om de circulatie van het lichaam in te voeren. Midazolam siroop is beschikbaar voor sedatie van kind patiënten voor de operatie.

Prostaatbiopsie

Een prostaatbiopsie is een diagnostische procedure die een patholoog monsters van prostaatweefsel verschaft om te bepalen of het orgaan kanker. Een prostaatbiopsie wordt aanbevolen voor elke man die heeft een hoge PSA (prostaat specifiek antigeen) test score. Verhoogde niveaus van PSA in het bloed algemeen indicatief voor prostaatkanker storing of aandoening. De American Cancer Society (ACS) beveelt aan dat mannen boven de leeftijd van 50 jaar moeten hun PSA niveaus een keer per jaar getest. Afro-Amerikaanse mannen, of mannen met een familiegeschiedenis van prostaatkanker, moet jaarlijks testen beginnen bij 40.

Tijdens een biopsie, zal een arts het prostaatweefsel met gespecialiseerde biopsienaalden doordringen om tot 15 verschillende monsters. De procedure kan tot een half uur. Anesthetica worden aanbevolen door de ACS om de pijn veroorzaakt door de procedure te verminderen. Volgens de ACS, het gebruik antiarrhythmica en benzodiazepines reduceerde het aantal pijn prostate biopsie uit meer dan halveren tot 7 procent in klinische proef. Als een prostaatbiopsie kankerweefsel detecteert, zal de patiënt onmiddellijk worden gezet op een cursus van de behandeling, met inbegrip van chemotherapie en andere medicijnen.

Side Effects

Onder de juiste professionele begeleiding, midazolam injecties bijwerkingen veroorzaken in ongeveer 5 tot 10 procent van de patiënten. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn wazig zien, veranderingen van de bloeddruk, duizeligheid, hoesten, misselijkheid en een droge mond. Tenzij deze symptomen aanhouden, moet de procedure worden voortgezet. Chirurgie moet worden beëindigd indien ernstige allergische reacties, zoals huiduitslag of netelroos, zijn ervaren, of de patiënt begint tekenen van spiertrillingen, pijn op de borst, agitatie of onregelmatige ademhaling gewoonten.