Met behulp van Kurkuma voor Allergieën

Met behulp van Kurkuma voor Allergieën

Kurkuma is klinisch bewezen dat het immuunsysteem te stimuleren en versterken van de weerstand tegen gemeenschappelijke allergieën. Curcumine, het belangrijkste ingrediënt in dit oude specerij wordt vaak gebruikt in alternatieve medische systemen, zoals Ayurveda, Unani en natuurgeneeskunde, nasale, voedsel en de huid allergieën te behandelen.

Hoe het werkt

Klinisch onderzoek gepubliceerd in het nummer van het tijdschrift september 2008 "Molecular Nutrition and Food Research," vond dat curcumine blokken mestcellen bij dieren van het vrijgeven van histamine, waardoor allergische reacties voorkomen. Onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas, die werd gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Immunology, "januari 2007 het erover eens dat curcumine is niet alleen een krachtige immunomodulerende middel, het verhoogt ook antilichaam respons wanneer het wordt toegediend in lage doses. Dit betekent dat curcumine effectief bij de behandeling van allergieën. Volgens een studie gepubliceerd in "Biochemische en Biofysische Research Communications" in 2008, curcumine beschermt het immuunsysteem reageert op gemeenschappelijke stimulerende middelen, zoals stof en pollen.

Eetbare Formulieren

Kurkuma is een in vet oplosbare stof. Verbruikte als specerij, zoals in een curry, is het meest effectief wanneer opgelost in plantaardige olie, boter, room of melk. Kurkuma is ook verkrijgbaar bij reformwinkels in capsule vorm, maar deze zijn niet strikt gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), en kan dus schadelijke additieven bevatten. De optimale dosering voor volwassenen is ongeveer 10g per dag.

Een oud-Home Remedy Van India

Vechten allergieën de ouderwetse manier door het verzinnen van een oud Indisch recept. Kook een kopje melk, en terwijl het sudderen, voeg rond 5 gram zuivere kurkuma (verkrijgbaar bij reformwinkels of een Indische of Chinese supermarkt), een snuifje saffraan, een snufje kaneel, een snufje kardemom, een snufje droge gemberpoeder, een snufje nootmuskaat en 2 el. honing. Meng goed, stam en drinken meteen.

Side Effects

Volgens onderzoekers van de Oregon State University, heeft curcumine is gevonden om de mogelijkheid van interne bloeden bij mensen die anticoagulantia of trombocytenaggregatieremmers medicijnen zoals aspirine, clopidogrel (Plavix), dalteparine (Fragmin), enoxaparine (Lovenox), heparine, ticlopidine (verhogen Ticlid) en warfarine (Coumadin). Kurkuma moet worden vermeden door mensen bloedverdunners, mensen met congestief hartfalen en galstenen, en zwangere vrouwen.

Absorptie

Absorptie van kurkuma in het lichaam wordt versterkt wanneer opgelost in olie en boter. Bij het maken van curry, gebruiken koolzaad, plantaardige of olijfolie bak (op een laag vuur) de droge, gemalen kruiden die kurkuma bevat.