Mestcelleukemie Symptomen

Kanker kan vele vormen aannemen en regelen vele verschillende delen van het lichaam. Hoewel deze aandoening wordt vaak gekenmerkt door tumoren aanwezig op organen in het lichaam of in delen van het lichaam waar deze tumoren kan worden gezien of gevoeld, soms kanker begint waar geen zichtbare bewijs. Dit is het geval van iemand die leukemie.

Leukemie

Leukemie kankercel groei die plaatsvindt in het beenmerg. Het beenmerg is het zachte deel van het bot dat is honingraatmotief vorm en poreus. Deze vorm van kanker manoeuvreert vaak zijn weg door het lichaam snel door te springen van het beenmerg in de bloedstroom. Eenmaal in de bloedstroom, de kankercellen naar andere delen van het lichaam waar nieuwe groei kankercel begint. De aandoening wordt beschouwd acute want als niet zo snel mogelijk behandeld, kan een leukemie patiënt slechts een korte paar maanden doden.

Mastocytosis

Mastocytose of mestcel ziekte, is de medische term voor een groot aantal ziekten en aandoeningen die veroorzaakt worden door mestcel aggregaten in delen van het weefsel. Deze stoornissen en aandoeningen kan in ernst variëren van geïsoleerde tot ernstige systemische aandoeningen. Mestcellen kan veranderen in verschillende vormen en verschillende vormen zijn geassocieerd met de subtype van mastocytose. Zo kan mestcellen spil gevormde of rond in sommige omstandigheden. Mestcelleukemie is een ernstige systemische subtype van mastocytose.

Mestcelleukemie

In mestcel leukemie patiënten, wordt het beenmerg ook geïnfiltreerd. Echter, het bloed van de patiënt al dan niet worden aangetast. Aanwezigheid van de abnormale mestcellen, als de diagnose vroeg, is normaal gesproken laag. Echter, deze abnormale cellen toenemen in de tijd.

Symptomen

Patiënten met mestcelleukemie presenteren meerdere symptomen. Sommige van deze zijn de normale leukemie symptomen zoals vermoeidheid, geen energie, kortademigheid tijdens lichamelijke activiteit, een bleke huid, gezwollen tandvlees, en de langzame genezing van snijwonden en blauwe plekken. Andere symptomen die kunnen voorkomen zijn onder meer kleine rode vlekken onder de huid, uitgebreide bloeden van een kleine wond, lichte koorts, blauwe plekken, zoals merken die zonder oorzaak verschijnen, en pijn in de botten, knieën, heupen of schouders. Andere symptomen die specifiek zijn voor dit soort leukemie omvatten symptomen geassocieerd door mensen met maagzweren. Deze symptomen zijn onder andere een brandend gevoel in de buik bij het verplaatsen, bloed braken, bloederige ontlasting, misselijkheid, onverklaarbaar gewichtsverlies en veranderingen in eetlust.

Prognose

De prognose voor mensen met mestcelleukemie is niet positief. Momenteel, vanwege de aard van deze aandoening is zeldzaam om een ​​behandeling die deze vorm van kanker in remissie zal plaatsen. Intensieve chemotherapie, en andere soorten leukemie bestrijden behandelingen zijn aangewend tegen dit soort leukemie, met zeer weinig positief resultaat. Als remissie wordt bereikt met een patiënt, zijn ze niet uit het bos. Chemotherapie behandeling moet nog worden toegediend totdat een geschikte beenmergtransplantatie donor kan worden gevonden.