Menu voor een gezond hart Dieet

Menu voor een gezond hart Dieet

Gezond eten voor je hart is niet iets dat alleen mensen die hebben geleden aan een hartaanval zou moeten overwegen. Het eten van gezond hart leidt tot een gezonder leven en een verhoogde kwaliteit van leven. Zorg goed voor je hart en leven beter. Het hart gezond dieet is echt voor iedereen.

Eet magere eiwitten

Beperk uw inname van ongezonde vetten, waarvan de meeste afkomstig zijn van vlees en zuivelproducten. Dus eet mager vlees: gevogelte (zonder vel is nog beter) en vis. Vis is bijzonder goed, omdat bepaalde vis hoog in omega-3 vetzuren, die tot de goede, hart-gezonde vetten. Lijnzaadolie en walnoten zijn andere goede bronnen voor Omega 3 vetzuren.

Voor zuivel, kiezen voor magere opties en vermijd vetrijk voedsel zoals boter. Voor oliën, kies olijfolie of koolzaadolie. Voor een hart gezond vet, eet avocado's. En voor extra bronnen van eiwit, eten peulvruchten.

Eet Fruits & Vegetables

Groenten en fruit essentiële vitaminen en mineralen. Veel bieden ook voedingsvezels, wat belangrijk is voor het lichaam spijsverteringsstelsel optimaal functioneren. Oplosbare vezels helpt ook lager cholesterolgehalte en dus vermindert het risico op hart-en vaatziekten. Om uw groenten en fruit te houden een hart gezonde keuze, laat ze niet smoren in romige, boterachtige of cheesy sauzen. Ook niet voor te bereiden hen geslagen en gebakken. Vermijd het kiezen van ingeblikt of bevroren fruit met veel toegevoegde suikers. En als het niet eten van verse groenten, kiezen degenen met de minste toegevoegde natrium.

Goede Fat Versus Bad Fat

Verzadigde vetten en transvetten zijn de slechte vetten. Deze vaste vetten, zoals die in boter, reuzel, margarine, bakvet, etc., bijdragen tot een hoog cholesterolgehalte, een factor in de ontwikkeling van coronaire hartziekte. Hoge niveaus van cholesterol leiden tot opbouw, waardoor de kans op een hartaanval of een beroerte verhoogt plaque. Idealiter zou minder dan 7 procent van de dagelijkse verbruikte calorieën verzadigde vetten bevatten. En minder dan 1 percent zou transvetten bevatten. Proberen om van deze slechte vetten de goede vetten aan enkelvoudig onverzadigde vetten (zoals olijfolie en canola) en meervoudig onverzadigde vetten (die in noten en zaden).