Menu om cholesterol te verlagen

Wanneer uw low density lipoprotein (LDL) cholesterol te hoog is, het risico op verstopte slagaders en andere hartaandoeningen toeneemt. Door verandering van dieet menu LDL, die ook wordt aangeduid als de "slechte" cholesterol, en niveaus van "goede" cholesterol of high density lipoprotein (HDL).

Voeg Oplosbare vezels

Oplosbare vezels is gevonden interfereren met LDL cholesterol absorptie en met succes te verwijderen uit het lichaam voordat de bloedbaan; Daarom kan het nuttig zijn op levensmiddelen die de vezel aan uw menu toe te voegen. Oplosbare vezels wordt gevonden in haver, gerst en andere volle granen, bonen, aubergine, psyllium, okra, appels, peren, druiven, pruimen, aardbeien en citrusvruchten. Bovendien kunnen vezels laxeermiddelen worden genomen om uw oplosbare vezel inname te verhogen.

Consumeer gezonde vetten

Voedingsmiddelen die meervoudig onverzadigde en andere gezonde vetten lager LDL en zijn te vinden in olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie en saffloerolie, en in noten zoals amandelen, walnoten en pinda's. Vette vis, (makreel, witte tonijn, haring, meer forel, sardines en zalm), bevatten Omega-3 vetzuren, die kunnen ook lager LDL, vooral als je bakken of grillen, in plaats van bakken, de zeevruchten. Als het eten van vis is onaantrekkelijk voor u, zijn Omega-3 vetzuren ook gevonden in koolzaadolie, gemalen lijnzaad of door het nemen van een supplement.

Versterk met plantensterolen / Stanolen

Absorptie van cholesterol wordt geblokkeerd door sterolen en stanolen, die gezonde stoffen gewonnen uit planten die grote food bedrijven nu toevoegen aan voedingsmiddelen zoals margarines, mueslirepen, yoghurt dranken en sinaasappelsap zijn. Ze zijn ook beschikbaar als voedingssupplementen en inname van 2 gram per dag LDL verlagen met 10 procent.

Foods te vermijden

Om het cholesterolgehalte met succes te verminderen, moet u niet alleen bepaalde voedingsmiddelen toe te voegen aan uw menu, maar, tegelijkertijd, te elimineren of anderen volledig te vermijden door het verminderen van de inname van verzadigde vetten zoals die gevonden in gemalen rundvlees, volle melk, gebakken vlees en margarine en boter . Transvetten moet ook worden vermeden omdat ze een dubbele bedreiging, omdat ze verhogen LDL niveaus, maar ook uw gezonde HDL-cholesterol te verlagen.

Geniet algehele gezondheid

Het wijzigen van uw menu zal hebben meer voordelen dan alleen het verminderen van uw cholesterolgehalte. De toevoeging van een verscheidenheid van vruchten, granen en gezonde vetten, gaat hand in hand met het vermijden of elimineren van gefrituurd voedsel, ongezonde oliƫn en verpakte gebakken producten, zal ook helpen u uw gewicht en bloeddruk onder controle, en zal uw geestelijke en lichamelijke gezondheid te verbeteren all-around.