Menstruele cyclus Tips

Menstruele cyclus van een vrouw veroorzaakt vaak ongemakkelijke symptomen zoals hormoonspiegels in het lichaam stijgen en dalen in de hele maand. De menstruele cyclus duurt meestal tussen de 21 en 35 dagen. Een verscheidenheid van symptomen kunnen optreden in het lichaam van een vrouw tijdens deze periode, met name vlak voor en tijdens de menstruatie. Sommige van deze symptomen zijn opgeblazen gevoel, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Verschillende maatregelen kunnen worden genomen ter vermindering of het ongemak en lichamelijke veranderingen geassocieerd met de menstruele cyclus elimineren.

Home Remedies

Dieet en lichaamsbeweging dragen bij aan hoe je tijdens je menstruele cyclus zult voelen. Het is belangrijk om te eten veel groenten, fruit en volkoren producten te helpen elimineren constipatie. Suiker, vet en zout moet worden teruggebracht tot een opgeblazen gevoel te verminderen. Beperk de hoeveelheid cafeïne die u verbruikt, omdat dit kan bijdragen aan prikkelbaarheid.

Oefening kan wonderen verrichten voor uw menstruele cyclus. Doel voor 30 minuten van de oefening 4-6 dagen per week. Dit zal leiden tot een betere circulatie van bloed en zuurstof door je hele lichaam, met inbegrip van het bekken, die zal helpen kramp te voorkomen. Oefening helpt ook om spanning, angst en prikkelbaarheid, die voorkomende klachten tijdens de menstruele cyclus verlichten.

Weken in een warm bad voor 20 tot 30 minuten om terug te verlichten pijn en kramp. Verwarming pads zal ook helpen door het verhogen van de bloedstroom en ontspannen je spieren. Bovendien, moet u ten minste acht uur slaap per nacht te krijgen tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen te verminderen.

Medische Interventie

In sommige gevallen kan verlichting niet worden opgedaan door huismiddeltjes. Uw arts kan diuretica voor een opgeblazen gevoel, gewichtstoename en buikpijn voorschrijven. Deze medicatie helpt je lichaam ontdoen van overtollig vocht en natrium in de nieren. Antidepressiva kunnen helpen de balans van uw stemming; zij hebben echter gewoonlijk worden genomen op een dagelijkse basis, niet alleen tijdens de menstruele cyclus.

Bovendien, artsen soms raden anticonceptiepillen uw hormoonspiegels te reguleren. Houd in gedachten dat de pil bijwerkingen van hun eigen kunnen hebben.

Calcium pillen zou vasthouden van water, rugpijn en kramp te verminderen, maar er is weinig onderzoek is gedaan. Zolang je niet hoger zijn dan 1000 mg per dag, zal calcium zeker profiteren van uw lichaam op een andere manier, zelfs als het niet de pijn geassocieerd met de menstruatie ontslaat. Daarnaast hebben over-the-counter medicatie zoals Midol, Tylenol en Aleve is bekend dat een aantal symptomen van de menstruatie te verlichten, zoals krampen, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel en pijn in de rug.