Menselijke Anatomie & Fysiologie Definities

De studie van de anatomie en fysiologie vereist de kennis van een volledige taal. Termen als orgel, articulatie en het systeem neemt op nieuwe betekenissen. In het algemeen, anatomie is de studie van de structuur van organismen en hun individuele onderdelen.

Anatomie Voorwaarden

De voorwaarden kunnen worden opgesplitst als ofwel bruto anatomie, of dat wat kan worden gezien met het blote oog, of weefsel anatomie, die meestal vereist een microscoop. Anatomische studie vereist begrip van het organisme en zijn orgaansystemen (zoals de luchtwegen), organen (bijvoorbeeld de longen) en weefsels (zoals alveoli). Tissue onderzoek vereist begrip van de verschillende types van cellen, verschillende organellen (zoals mitochondria of nucleus) en hun microscopische samenstelling (moleculen en atomen).

Fysiologie Voorwaarden

Fysiologie is de studie van de functie van de verschillende systemen van een organisme. De studie van de fysiologie betreft terminologie zoals orgaansystemen, bloedsomloop, ademhaling en articulatie. Fysiologie vereist ook inzicht in termen als voeding en voortplanting en de mogelijkheid om verbinding hoe verschillende systemen samenwerken.

Fysiologie en Anatomie Combined

Het is niet mogelijk om een ​​volledig begrip van de fysiologie zonder kennis van de anatomie. Neem bijvoorbeeld het zenuwstelsel. Anatomie, de hersenen, de zenuwen, de synapsen, de chemische receptoren axonen enzovoort bestuderen. Dat vertelt u het deel waaruit het zenuwstelsel. Fysiologie legt uit hoe de zenuw reageert op stimulatie, de axon stuurt signalen de zenuw met behulp van elektrische impulsen en chemische receptoren synapsen te steken en de hersenen bereiken.
Als je alleen bestudeerde de fysiologie van het zenuwstelsel, je hebt slechts de helft van het beeld.

Wie Studies Anatomie en Fysiologie

Anatomie en fysiologie essentieel studies voor iedereen op het medische gebied. Sommigen hebben behoefte aan meer gedetailleerde kennis, zoals een neurochirurg die grondige kennis van de onderdelen van het zenuwstelsel en functies, in vergelijking met een paramedicus die alleen maar nodig om de betekenis van pijn of het ontbreken daarvan begrijpen.

Verder lezen

Elke basis anatomie en fysiologie boek of website vindt u de basisinformatie die u nodig hebt om een ​​goed begrip van deze twee wetenschappen te ontwikkelen. Waar specifiek je kijkt, hangt af van hoe u de informatie gebruiken. Artsen moeten de klinische en wetenschappelijke boeken als gelezen "Gray's Anatomy", terwijl massage therapeuten kunnen doen met een basisboek. Het belangrijkste is dat je het materiaal te begrijpen als het wordt gepresenteerd: Het heeft geen zin om te lezen "Gray's Anatomy" als je niet de taal die gebruikt wordt te begrijpen.