Menopauze Serotonine Dieet

Menopauze kan brengen op een groot aantal ongewenste symptomen zoals gewichtstoename, opvliegers en langdurig stints van depressie. Terwijl de "usual suspects" van de menopauze vaak kan worden tegengegaan met voorgeschreven medicatie, zou het behoove eerste poging om uw klachten te behandelen natuurlijk om ongewenste bijwerkingen te voorkomen. Door het volgen van een serotonine dieet, kunt u behandelen natuurlijk de depressie geassocieerd met de menopauze.

Menopauze

De menopauze is de periode waarin je lichaam ophoudt zijn vruchtbaar en je eierstokken stoppen de productie van eieren. Menopauze natuurlijk invloed op vrouwen tussen de leeftijden van 45 en 55, waardoor zij met nachtelijk zweten, minder zin in seks en stemmingswisselingen. Terwijl de menopauze kan worden behandeld met hormonale substitutietherapie, een goede eerste stap is het volgen van een streng dieet gericht op serotonine niveaus te verhogen natuurlijk af te wenden menopauze-gerelateerde depressie.

Dieet

Volgens epigee, org, een gezondheids-en fitness-site voor vrouwen, een evenwichtige voeding kan helpen bij het intomen van de symptomen van de menopauze door het houden van uw lichaam in topconditie staat, ondanks de snel optredende hormonale veranderingen. Hoewel het mechanisme waardoor serotonine verbetert de stemming niet volledig wordt begrepen, een studie van William P. Schloss, uitgevoerd bij de biochemie afdeling van de Universiteit van Dublin, vond verminderde productie van serotonine is direct gerelateerd aan de ontwikkeling van depressie. Zo, het verhogen van uw natuurlijke productie van serotonine via de voeding is de sleutel tot het verlichten van de symptomen van een depressie als gevolg van de menopauze.

Tryptofaan

Serotonine is die in het lichaam na consumptie van trekkervoedsel, zoals koolhydraten en voedingsmiddelen die bepaalde ingrediënten zoals tryptofaan. Tryptofaan, een aminozuur, is de precursor van serotonine, nodig voor de creatie. Tryptofaan wordt voornamelijk gevonden in voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, vlees, en wei-eiwit. Andere voedingsmiddelen die tryptofaan bevatten vis, noten, rijst, sesam en pompoenpitten, en vruchten. Aldus een voeding te verhogen serotonine zou baseren rond consumptie van deze voedingsmiddelen.

Afronding van de Diet

Zorg ervoor dat uw dieet is zo evenwichtig mogelijk. Elke maaltijd moet een gestroomlijnde eiwitbron, een volkoren, een fruit, groente en sommige gezonde vetten bevatten (zoals visolie, olijfolie, avocado's, amandelen of kokosnoten), naast ten minste één bron van tryptofaan. Een monster maaltijd kunnen omvatten zalm (eiwitten en gezonde vetten) met broccoli, een verse fruitsalade en een portie bruine rijst.

Supplementen

Tryptofaan wordt ook verkocht als een stand-alone aanvulling, dus terwijl je zeker zal moeten eten verhoogde hoeveelheden door je dieet, wilt u wellicht ook om tryptofaan op zijn eigen aankoop om ervoor te zorgen uw serotonine behoeften wordt voldaan. Neem tussen de 500 en 1500 mg voor het slapen gaan om te helpen verminderen uw klachten. Daarnaast heeft visolie is aangetoond dat het helpen afwenden depressie, dus met inbegrip van vijf tot dagelijks 10g in je menopauze dieet zou kunnen helpen verlichten van de symptomen verder.