Menopauze Relief Aids

Menopauze is een feit van het leven. Opvliegers en stemmingswisselingen zijn slechts twee van de symptomen die regelmatig leven onregelmatig voor duizenden vrouwen kunnen maken. Met de vooruitgang van de moderne geneeskunde, hoeft symptomen van de menopauze niet een nachtmerrie. Relief voor symptomen varieert van oefening om hormoontherapie. Hoewel deze symptomen niet kan worden vermeden, kunnen ze behandeld worden, meestal met positieve resultaten.

De Feiten

Menopauze is een reeks stappen die direct gerelateerd zijn aan het vrouwelijke reproductieve cyclus. Deze stadia zijn perimenopauze (wanneer de symptomen van de menopauze te beginnen), menopauze (het einde van de reproductieve jaren) en postmenopauze (12 maanden na de laatste menstruatie), volgens de National Women's Health Information Center. De hormonale veranderingen tijdens deze stadia kan ongemak veroorzaken en creëren een gevoel van onevenwichtigheid in het dagelijks leven voor veel vrouwen.

Symptomen

Symptomen van de menopauze zijn onder andere veranderingen in de menstruele cyclus, opvliegers (nachtzweten), moeite met slapen, vermoeidheid, een droge huid, stemmingswisselingen, lichamelijke veranderingen (verdikking taille, pijnlijke gewrichten), spierverlies en veranderingen in de libido.

Home Remedies

Er zijn verschillende lifestyle methoden om menopauze symptomen te verlichten. Om opvliegers te verlichten, de Mayo Clinic adviseert regelmatige lichaamsbeweging, dressing in lagen, en het identificeren en het vermijden van triggers. Sommige triggers zijn gekruid voedsel, alcohol en hete of warme dranken. Het optimaliseren van de slaap is een andere suggestie van de Mayo Clinic. Het optimaliseren van de slaap omvat het vermijden van cafeïne voor het slapen gaan, oefenen tijdens de dag om een ​​goede nachtrust te bevorderen, en ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling en yoga. Goed eten wordt ook gesuggereerd omdat een gezond dieet biedt noodzakelijke voedingsstoffen. Het versterken van de bekkenbodem met Kegel oefeningen kunnen helpen een aantal gevallen van incontinentie en vaginale droogheid kan worden verlicht met over-the-counter smeermiddelen.

Medische behandelingen

Om enkele van de voorwaarden in verband met de menopauze te verlichten, de Mayo Clinic merkt dat hormoontherapie (oestrogeen-therapie) is "verreweg de meest effectieve behandelingsoptie voor het verlichten van menopauzale opvliegers." Antidepressiva zijn ook effectief in het verminderen van opvliegers. Andere medicijnen die niet zijn hormonale, zoals Boniva of Fosamax, kunnen worden voorgeschreven voor de behandeling of het voorkomen van osteoporose. Selectieve oestrogeen receptor modulatoren ook voorgeschreven botdichtheid verhogen.

Waarschuwingen

Sommige supplementen moeten worden genomen met uiterste voorzichtigheid. Raadpleeg een arts alvorens een kruidengeneesmiddelen. Gewoon omdat deze supplementen kan afkomstig zijn van planten en lijken te zijn natuurlijk, de "waarheid is dat we niet genoeg weten over deze supplementen om te weten of ze inderdaad veilig en als ze echt menopauzale symptomen zal verlichten," volgens de National Institutes of gezondheid. Sommige kruiden die verlichting beloven kan ernstige en soms fatale bijwerkingen, met inbegrip van schade aan de lever hebben.