Menopauze hormoonspiegels

Voor sommige vrouwen de menopauze is het moment van hun leven als ze niet meer kunnen bedenken en lichamelijke veranderingen gaan plaatsvinden. Menopauze wordt veroorzaakt door de daling van de productie van de twee belangrijkste vrouwelijke geslachtshormonen. De toestand van de menopauze zelf niet voorkomen, maar hormoonvervangende therapie worden gegeven aan het optreden symptomen van menopauze.

Definitie

Menopauzale periode is de tijd dat een vrouw de leeftijd waar ze ophoudt te menstrueren als haar eierstokken onvoldoende productie van hormonen, zoals oestrogeen en progesteron dat haar menstruatiecyclus te reguleren op een lager bereikt. Menopauzale periode komt meestal voor tussen de leeftijden van 40 en 50. Een vrouw wordt beschouwd als de menopauze als ze niet had gemenstrueerd voor een periode van één jaar.

Hormonen

Oestrogeen speelt een cruciale rol in de reproductieve processen van een vrouw. Het is verantwoordelijk voor de regulering van de menstruele cyclus en bereidt de baarmoeder van de vrouw voor de zwangerschap door het verdikken van het baarmoederslijmvlies van de baarmoeder. Niveau van oestrogeen in het lichaam van een vrouw wordt afgenomen tijdens de menopauze. Progesteron regelt ook de menstruele cyclus en bereidt het lichaam van de vrouw voor de zwangerschap en onderhoudt de zwangerschap. Tijdens de menopauze fase, zowel oestrogeen en progesteron niveaus fluctueren. In de ware menopauzale periode, beide hormoonspiegels zijn voortdurend laag. Tijdens de perimenopauze periode sommige vrouwen verergering van menstruele symptomen veroorzaakt door hoge niveaus van oestrogeen ervaren.

Symptomen

De symptomen van de menopauze zijn opvliegers of een plotseling gevoel van warmte in het bovenste gedeelte van het lichaam met name de hals, gezicht en borst en de huid lijkt rood geworden. Ook zweten en een toename van de hartfrequentie. Onregelmatige menstruatie wordt gebracht over de veranderingen in de menstruele patroon secundair aan fluctuerende niveaus van oestrogeen en progesteron. Onvruchtbaarheid, veroorzaakt door verlaagde niveaus van oestrogeen en droog in het vaginale gebied als gevolg van de daling van smering door gebrek aan oestrogeen. De droogte misschien gepaard met jeuk en ongemak en veroorzaakt pijnlijke geslachtsgemeenschap. Slapeloosheid is ook gebruikelijk vanwege nachtelijk zweten en angst. Andere symptomen zijn urineweginfectie, afname in grootte van de borsten, vergeetachtigheid, stemmingswisselingen en depressie.

Behandeling

De veranderingen die optreden in de menopauze zijn opgelucht door het geven van de vrouw in de overgang hormoon vervangingen. Oestrogeen vervangende yherapy en / of hormonale substitutietherapie bieden een combinatie van oestrogeen en progesteron die bedoeld zijn om de hormonen niet meer door het lichaam te vervangen.

Omgaan

Door regelmatig te oefenen, kan een vrouw de kans prikkelbaarheid en depressie verminderen, alsmede de kans op osteoporose veroorzaakt door verlaagde niveaus van oestrogeen te verlagen. Een goed gestemde spieren verhoogt ook energie niveaus. Een dieet dat rijk is aan calcium en complexe koolhydraten, evenals tal van vloeistoffen kan de kans op infecties van de urinewegen te verminderen tijdens de menopauze.