Menopauze Geneeskunde voor nachtelijk zweten

Als een vrouw gaat door de perimenopauze en de volledige menopauze bereikt ze kunnen worden getroffen met nachtelijk zweten en opvliegers die het gevolg zijn van extreme hormonale schommelingen zijn. Als je voelt dat je niet kunt rijden het uit op uw eigen zijn er behandelingen beschikbaar.

Expert Insight

De Mayo Clinic merkt dat oestrogeentherapie is de meest effectieve behandeling voor nachtelijk zweten en opvliegers, evenals vaginale jeuk en droogte. Er zijn bekende risico's die hormoontherapie.

Voorzichtigheid

Langdurige hormoontherapie is niet langer aanbevolen door de meeste artsen omdat het risico op borstkanker en hart- en vaatziekten verhoogt. Kortdurend gebruik kunnen u voorzien van verlichting, maar u niet in gevaar brengen.

Opties

Womenshealth.gov wijst erop dat antidepressiva en tegen epilepsie (toevallen) medicijnen die soms worden gebruikt om nachtelijk zweten en opvliegers te verlichten.

Alternatieve route

Als u liever de alternatieve route te gaan, Holisticonline.com raadt sepia is goed voor het verlichten van nachtelijk zweten en opvliegers net als het kruid belladonna, die de opvliegers die je gezicht helder rood te maken zal richten. Valeriana is een kruid dat wordt gebruikt om opvliegers te behandelen evenals pulsatilla en Lachesis mutus.

Uw Dieet

Het eten van voedingsmiddelen die fyto-oestrogenen bevatten, kunnen helpen verlichten uw nachtelijk zweten en opvliegers, volgens de National Institutes of Health (NIH). Fyto-oestrogenen zijn oestrogeen-achtige stoffen die zijn gevonden in peulvruchten (soja), kruiden, groenten en granen.

Waarschuwing

De NIH waarschuwt dat u nodig heeft om uw arts te vertellen als je gaat om meer fyto-oestrogenen, hetzij via de voeding of supplementen te consumeren omdat fyto-oestrogenen kan interfereren met andere medicijnen die u gebruikt.