Menopauze & Constipatie

Eén van de zelden besproken complicaties van menopauze is constipatie. Constipatie tijdens de menopauze optreedt om een ​​aantal redenen, maar voornamelijk door hormonale schommelingen en het feit dat uw maagdarmkanaal vertraagt, ook mét spijsverteringsstelsel soms resulteert in indigestie.

Wat je eet

Als u te veel of de verkeerde dingen eten, zal dit bijdragen aan constipatie. Sla de suikerhoudende voedingsmiddelen en die voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten.

Herbal Relief

Menopauseatoz.com raadt het gebruik van natuurlijke producten die lobelia, goldenseal wortel, gentiaan, fenegriek zaad, moerasspirea en venkelzaad om u te voorzien van zachte verlichting bevatten.

Eet langzaam en kauw goed

Als je eet, eet langzaam en kauw je eten goed. Hierdoor kan de spijsverteringsenzymen breken de inhoud van de maaltijd en direct de inhoud wordt opgeslagen in de lever en spieren waar ze nodig zijn.

De voordelen van Fiber

Krijg meer vezels in uw dieet, suggereert Menopauseinsight.com. Eet granen en volkoren brood. Drink minstens acht glazen water per dag, eet groenten en fruit en drinken vruchtensappen.

Medicijnen May Be Constiperende U

Medicament voor hoge bloeddruk, zoals Clonidine, evenals narcotische pijnstillers, antidepressiva, calcium en ijzer supplementen kunnen allemaal leiden tot constipatie. Bespreek dit met uw arts en achterhalen wat de beste manier om uw constipatie problemen te benaderen.