Menopauze & Bloeden

Postmenopauzale bloeden verschilt van de onregelmatige menstruatie die optreden tijdens de menopauze. Het komt voor bij vrouwen na een tijdsspanne van 12 maanden zonder een periode. Bloeden na de menopauze kan een symptoom van een ernstige medische aandoening of een levensstijl verandering. Postmenopauzale bloeden is abnormaal en enige mate van spotting of bloeden moet worden beschouwd als een teken en om de aandacht van de arts van de vrouw gebracht.

Identificatie

Postmenopauzale bloeden wanneer een vrouw niet over een periode van 12 maanden en begint te bloeden. Gemiddeld 20 tot 30 procent van de vrouwen last hebben vorm postmenopauzale bloeden. Plotselinge spotten en een zware stroom worden zowel als een vorm van post-menopauzale bloeden. Een diagnose van de oorzaak van post-menopauzale bloeden te identificeren, wordt bepaald door het raadplegen van een arts. Een uitstrijkje of het bekken te onderzoeken zijn de eerste onderzoeken om te bepalen of verder onderzoek noodzakelijk is.

Feiten

Hormonale onbalans, voeding en insuline resistentie, gewichtsverlies en emotionele stress zijn de belangrijkste oorzaken van bloeden na de menopauze. Vrouwen kunnen ervaren bloeden wanneer ze veranderen, toevoegen of beginnen zich afbouwen van Hormone Replacement Therapy (HTR). Voeding is zeer belangrijk bij postmenopauzale vrouwen, omdat het ondersteunt de cyclus van hormonale evenwicht. Bloeden kan optreden als er voedingstekorten. Dramatische gewichtsverlies binnen een korte periode kan ook leiden tot bloedingen, geleidelijk gewichtsverlies is het beste. Er is oestrogeen opgeslagen in vetweefsel en als vrouw gewicht verliest, wordt het oestrogeen bevrijd in de bloedbaan die bloedingen kan veroorzaken. Een onverwachte spurt van hormonen tijdens stressvolle en emotionele tijden kan ook leiden tot bloedingen.

Het voorkomen

Als post-menopauzale bloeden wordt veroorzaakt door iets meer serieus, het bloeden is onvermijdelijk. Behandeling en voorkoming ernstiger oorzaken bloeden na de menopauze, is het belangrijk dat vrouwen jaarlijks uitstrijkje examen hebben. Te bloeden, dat is gerelateerd aan een hormonale onbalans te voorkomen, moeten vrouwen zich inzetten voor een gezonde levensstijl door het handhaven van gezonde eetgewoonten, leef zo ​​stressvrij mogelijk, geleidelijk aan winnen of verliezen gewicht en neem vitamines of voedingssupplementen. Vóór menopauze, is het nuttig voor vrouwen hun voeding en supplementen verbeteren om het risico van post-menopauzale bloeden te verminderen.

Overwegingen

HTR (Hormone Replacement Therapy) is een veel voorkomende oorzaak voor het bloeden na de menopauze. Hoewel oestrogeen in de substitutietherapie vermindert het risico van osteoporose en vermindert de menopauze symptomen zoals opvliegers, heeft ook het potentieel te stimuleren het baarmoederslijmvlies groeien. Dit is bij postmenopauzale bloeden optreedt. Veel vrouwen op HST progesteron nemen ook met het oestrogeen. Maandelijkse terugtrekking bloeden geen behandeling nodig en is een normale bijwerking.

Waarschuwing

Postmenopauzale bloeden wordt als abnormaal beschouwd totdat de oorzaak is geïdentificeerd. Hoewel postmenopauzale bloeden komt vaak voor bij vrouwen, moet worden beschouwd als een signaal dat er iets abnormaal in het lichaam. Omdat de oorzaken kunnen variëren van een kleine hormonale onbalans of een gemakkelijk te behandelen baarmoeder abnormaliteit iets ernstiger als openlijke baarmoederkanker, vroege identificatie altijd best. Kanker van het baarmoederslijmvlies is goed voor 20 procent van bloeden na de menopauze. Postmenopauzale bloeden niet altijd uit de baarmoeder, kan dit plaatsvinden wanneer er een scheur in de vaginale wand en de urethra.