Meniere's Disease Behandeling

Ziekte van Ménière is een aandoening van het binnenoor dat ongeveer 615.000 mensen in de Verenigde Staten treft. Het wordt gekenmerkt door duizeligheid, gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) en een gevoel van druk in het oor. Mensen die lijden aan de ziekte van Menière meestal een verergering van de symptomen na verloop van tijd, al is de ziekte is niet dodelijk. Er is geen bekende genezing voor Meniere, maar er zijn verschillende mogelijkheden om de symptomen van de patiënt (zie referentie 1) verminderen.

Theorieën / Speculatie

Behandeling van de meeste ziekten is afhankelijk van de oorzaak van de ziekte. De Meniere's Disease Information Center meldt dat omdat de meeste mensen die lijden aan de aandoening rapport acute symptomen, veel artsen zijn van mening dat de endolymfatische vocht lekken in en vervuilen het perilymfatische vloeistof van het binnenoor is verantwoordelijk voor Menière. Sommige artsen en onderzoekers geloven de aandoening kan het gevolg van een virale infectie, een auto-immuunziekte of druk op een zenuw door een bloedvat. Er is geen uitsluitsel over de oorzaken van Meniere en als zodanig, de behandelingen gevarieerd. Patiënten reageren op verschillende behandelingen met verschillende niveaus van verlichting van de symptomen (zie Resource 2).

Soorten

Behandelingen die zijn gevonden succesvol bij sommige patiënten te omvatten dieet en levensstijl veranderingen, vitaminen en voedingssupplementen, alternatieve behandelingsmogelijkheden zoals chiropraktijkzorg, voorgeschreven medicijnen en chirurgische procedures. De meeste mensen met gebruik van Menière een combinatie van behandelmethoden om het hoogste niveau van symptoomverlichting bereiken.

Voordelen

Dieet en levensstijl veranderingen kan een diepgaand effect op de verlichting van de symptomen hebben, en zijn meestal vrij eenvoudig te implementeren. Het vermijden alcohol, cafeïne, nicotine en stress zijn belang voor het managen symptomen van Meniere. Een zoutarm dieet kan helpen vloeistoffen te verminderen in het lichaam, waardoor het helpen elimineren overmatig endolymphatic vloeistof. Hoewel er geen bewezen bewijs om het gebruik van kruiden en supplementen voor de behandeling van Meniere ondersteunen, worden supplementen zoals ginkgo biloba en niacine genoemde verbeteren bloedtoevoer naar het hoofd, en sommige patiënten symptoomverlichting gerapporteerd bij gebruik van deze supplementen. Gemberwortel is een veel gebruikte kruid om de misselijkheid geassocieerd met hoogtevrees te verlichten. Alternatieve behandeling opties zoals chiropractie en acupunctuur zijn ook succesvol geweest bij sommige patiënten. Een verscheidenheid van voorgeschreven medicijnen worden gebruikt om de verschillende symptomen van Meniere behandelen. Diuretica worden vaak gebruikt in combinatie met een zoutarm dieet om endolymfatische vloeistof verminderen. Valium en Antivert zijn ook gebruikt om de vertigo dat veel patiënten ervaren verminderen. Lidocaïne is gebruikt om tinnitus in veel patiënten Meniere behandelen. Gevallen van de ziekte van Menière die worden verondersteld afkomstig te zijn van een auto-immune aandoening worden soms behandeld met immunosuppressieve geneesmiddelen. Chirurgische behandelingen worden meestal gebruikt als een laatste redmiddel kunnen duizeligheid verminderen door snijden zenuwen in het binnenoor of door het verwijderen van een deel of alles van het binnenoor.

Side Effects

Veel van de behandeling opties beschikbaar voor de ziekte van Menière worden geassocieerd met verschillende bijwerkingen die patiënten moeten zich bewust zijn van en moeten bespreken met hun artsen. Ginkgo biloba kan schadelijk anticoagulerende eigenschappen bezitten, vooral bij gebruik in combinatie met geneesmiddelen zoals aspirine. Overdosis niacine kan leiden tot ernstige schade aan de lever veroorzaken. Valium en Antivert, terwijl ter behandeling van de vertigo en de bijbehorende misselijkheid, kan matige tot hevige slaperigheid. Altijd in overleg met uw arts over een mogelijke bijwerkingen voor het begin van een cursus van de behandeling. Vele chirurgische procedures gaan gepaard met een gehoorverlies in het oor die geopereerd.

Potentieel

Hoewel er geen genezing voor de ziekte van Meniere meeste patiënten reageren op een of meer symptomen verlagende behandelingen. De symptomen van Meniere bijna altijd verergeren, hoewel sommige patiënten een snellere progressie dan anderen. De meeste patiënten worden uitsluitend in één oor, maar de ziekte kan ontwikkelen tot beide oren. Het aantal patiënten die uiteindelijk symptomen in beide oren varieert, en een definitieve percentage is nog niet vastgesteld. The Merck Manual schat dat 10 procent tot 15 procent van de patiënten Meniere ervaren bilaterale symptomen, terwijl de Universiteit van Kansas plaatst het aantal zo hoog als 20 procent tot 60 procent. Sommige patiënten ervaren tijdelijke remissie gedurende een paar dagen tot enkele jaren, terwijl anderen uiteindelijk lijden doofheid of volledige beperking naarmate de ziekte vordert. Als artsen en onderzoekers meer informatie over Menière en de oorzaken ervan, het is heel goed mogelijk dat nieuwe en betere behandelingsmogelijkheden beschikbaar komt.