Memory Loss Door Brain Demylenating Letsels

Memory Loss Door Brain Demylenating Letsels

Het centrale zenuwstelsel bestaat uit miljoenen zenuwcellen (neuronen) en andere weefsels die alle functies van het lichaam besturen. Net als met elk ander lichaam systeem, zijn er ziekten en aandoeningen die van invloed zijn op het vermogen van het centrale zenuwstelsel om zijn functie uit te voeren. Een van deze functies is het geheugen, en alles wat interfereert met het centrale zenuwstelsel kan ook een nadelige invloed op het geheugen.

Neuronen

Neuronen zijn de belangrijkste cellen van het centrale en perifere zenuwstelsel. In beide systemen, neuronen voeren elektrische impulsen van het ene deel van het lichaam naar het andere. Deze elektrische impulsen de boodschappen die spieren te bewegen, de hartslag en geheugens opgeslagen in de hersenen. Like elektrische bedrading in een huis, is een isolator nodig impulsen stroomt de juiste manier te houden. Myeline is een eiwit dat fungeert als een isolator rond neuronen.

Geheugen

Herinneringen worden opgeslagen in neuronen in de hersenen chemische en elektrische impulsen. Het exacte mechanisme van hoe het geheugen werkt is niet helemaal duidelijk, maar de mechanismen waarmee het geheugen kan beschadigd zijn. Opgemerkt is door anekdotische en experimentele gegevens die hersentrauma cellen veroorzaakt geheugenverlies. Als het trauma demyelinates (ontdoet myeline van) de neuronen worden de elektrische impulsen gebruikt voor geheugenopslag misfire en de zenuwen en herinneringen kwijt.

Demylenating Voorwaarden

Er zijn verschillende bekende demyeliniserende omstandigheden. Ziekte van Lou Gehrig is een van hen, maar het beïnvloedt meestal de myeline in de spier neuronen van het lichaam, niet zozeer de hersenen. Volgens de Mayo Clinic, Multiple sclerose is de meest voorkomende demyeliniserende aandoening. In het, het lichaam het eigen immuunsysteem aanvalt en vernietigt myeline, met achterlating van littekenweefsel en de daaruit voortvloeiende zenuwimpuls verwarring. Een soortgelijke, nog niet goed begrepen mechanisme gebeurt met de ziekte van Alzheimer. Eenvoudige mechanische trauma zoals die geleden tijdens een hersenschudding ook schade aan myeline en kan ook leiden tot geheugenverlies en mobiliteitsproblemen.

Memory Loss

Aangezien de myeline wordt uit neuronen in de hersenen die helpen met geheugen, worden de elektrische impulsen ontvangen van de zintuigen beschadigd waardoor geheugenverlies of het onvermogen om nieuwe herinneringen te vormen. Korte-termijn geheugen verlies is wanneer het individu geen nieuwe herinneringen kan maken of dingen te onthouden net geleerd. Mensen met een korte-termijn geheugen verlies mag geen nieuwe kennissen op te doen, maar ze behouden de kennis van wie ze zijn, evenals andere details van de afgelopen jaren. Lange-termijn geheugen verlies leidt tot het verlies van herinneringen uit de afgelopen jaren, waar het individu vergeet wie ze zijn, hun naam, of zelfs hoe om eenvoudige taken uit te voeren.

Andere neurologische aandoeningen

Er zijn andere neurologische aandoeningen die kunnen leiden tot geheugenverlies zonder verlies van myeline rond neuronen. Deze omvatten psychogene voorwaarden waar de ziekte van de geest en niet de fysieke functie van de hersenen. Sommige medicijnen, zoals slaapmiddelen en anti-psychotica, hebben ook een effect op het geheugen. Infecties van de hersenen (encefalitis) of de omliggende weefsels (meningitis) kan ook het geheugen neuronen beschadigen of zelfs te doden.