Melasma Behandeling

Melasma is een onschadelijke huid verkleurde gezicht, meestal veroorzaakt door een combinatie van blootstelling aan de zon en hormoonspiegels. Hoewel het niet kanker of kanker veroorzaken, kan het ongewenst zijn. Behandelingsopties zijn ontwikkeld om de verschijning van donkere vlekken verminderen.

Identificatie

Melasma varieert in kleur, patch grootte en plaatsing, dus raadpleeg uw arts of dermatoloog voor een nauwkeurige diagnose. Omdat melasma wordt beïnvloed door hormonen, is het gebruikelijk dat vrouwen die zwanger zijn of die hormonale anticonceptie gebruiken om melasma te ervaren.

Overwegingen

Behandeling niet het melasma zichzelf te genezen, maar in plaats daarvan richt zich op de symptomen. Ongeacht welke behandeling optie wordt aanbevolen, moet agressieve preventie ook worden opgenomen om op lange termijn succes van de behandeling te garanderen.

Melasma ontwikkelt na verloop van tijd; ervan bewust zijn dat behandeling duurt ook tijd, herhaling en consistentie.

Melasma beheer kan kostbaar zijn. Zoals behandelingen cosmetisch van aard kan worden beschouwd, zijn de meeste behandelingen die niet gedekt zijn door de traditionele verzekeringsprogramma's.

Behandeling Opties

De behandelingsoptie eerste chemische of botanische huid lichter crème zoals die welke hydrochinon, retinezuur en kojiczuur. Crèmes worden ten minste dagelijks aangebracht en vereisen strikte toepassing van zonnebrandmiddelen in combinatie met de lighteners. Patchtests zorgt ervoor dat je geen last krijgt van huiduitslag of een allergie tijdens het gebruik van deze ingrediënten.

Chemische peelings tussen 30 en 70 procent glycolzuur zijn ook effectief, en de dermatoloog microdermabrasion aanbevolen in combinatie met de chemische peeling. Elk van deze opties vereist meerdere behandelingen, en je kan in staat zijn om pakketten te kopen om de kosten te verlagen.

Laser behandelingen zijn ook met succes gebruikt voor bepaalde vormen van melasma. Uw dermatoloog kan bepalen of u een kandidaat voor deze behandeling optie kunnen zijn.

Zich ook bewust dat hormonale veranderingen melasma symptomen kunnen verlichten. Als je zwanger bent, kan uw arts u adviseren te wachten tot je baby geboren is vóór de behandeling van uw melasma. Een verandering in je anticonceptie methode kan ook het verminderen van de toekomstige verkleuring.

Preventie

Omdat blootstelling aan de zon is een belangrijke kwestie in melasma ontwikkeling, bescherming tegen de zon is van cruciaal belang. Zonnebrandcrème moet dagelijks worden gebruikt - ook in de winter of op bewolkte dagen - en regelmatig opnieuw aangebracht bij blootstelling aan de zon. Dragen hoeden en vizieren om een ​​fysieke barrière voor uw huid te voorzien.

Het vinden van een zonnescherm

Kies breed-spectrum zonnefilters met fysieke blokkers zoals titaandioxide en zinkoxide bescherming maximaliseren. Als je niet van de lichte witte of lichte tint die fysieke blokkers kan verlaten, probeer dan een zonnebrandcrème met een getinte huid tint. Vraag uw dermatoloog of salon / spa voor monsters van verschillende merken en soorten van zonnebrandmiddelen om te testen met uw specifieke huidtype. De beste zonnebrandcrème optie zal er een zijn die je je comfortabel voelt met elke dag dus kijk voor het gewicht, kleur, oliegehalte en andere cosmetisch-impactvolle aspecten van uw zonnescherm.