Melamine & Colon Cancer

Melamine & Colon Cancer

Melamine in een industriële chemische stof gebruikt bij de productie van duizenden producten Plastic en meststoffen aan beton en tegels of bakstenen. Echter, melamine heeft een eiwit-achtige chemische structuur die verward met melk met minder geavanceerde testmethoden kan worden, en in 2008 werd ontdekt op grote schaal worden gebruikt als versnijdingsmiddel in zuigelingenvoeding geproduceerd in China. (Melamine is ook aangetroffen in voedsel voor huisdieren uit China in 2007)

Industrieel Gebruik van Melamine

Melamine is een algemene industriële chemische stof gebruikt bij de productie van duizenden producten in de kunststof en de bouwsector. Huishoudelijke producten van alle rassen van douchegordijnen om plastic bestek om concrete en meststoffen bevatten zeer kleine hoeveelheden melamine. Melamine is zeer nuttig in vele industriële processen als stabiliserende en / of emulgator.

Gevolgen voor de gezondheid van de Melamine

Volgens de World Health Organization en de meeste andere overheidsbronnen, lage niveaus van melamine zijn niet gevaarlijk voor de mens. Hogere niveaus van melamine zijn schadelijk voor de mens, echter, en kan nierstenen en blaasstenen, en andere effecten op de urine-en voortplantingsorganen, waaronder enkele aanwijzingen voor een toegenomen risico op blaas en darmkanker produceren.

Carcinogene potentieel van Melamine

Het wetenschappelijk bewijs voor de carcinogeniteit van melamine wordt gemengd, en het is niet officieel genoteerd als een kankerverwekkende stof door de WHO, maar er zijn een aantal dierstudies en een enkele retrospectieve studies bij mensen waarin een mogelijk verband tussen de hogere niveaus hebben gesuggereerd geweest melamine positie en een hoger risico van blaas en darmkanker.

Chinese Infant Formula Melamine Scare

In 2008 werd ontdekt dat veel Chinese fabrikanten van zuigelingenvoeding was vervalsen hun producten met melamine om het te laten lijken dat het een hoger eiwitgehalte had. De uiteindelijke uitkomst was zes kind doden en meer dan 300.000 baby's die lijden aan nierstenen of andere nier / urine-gerelateerde problemen. Twee Chinese leidinggevenden bij de bedrijven die de bedorven formule geproduceerd werden uitgevoerd en een ander werd veroordeeld tot het leven in de gevangenis.

WHO normen voor Melamine afgekondigd in 2010

Een voedselveiligheid commissie bij de WHO afgekondigd internationale normen voor melamine in levensmiddelen op 6 juli 2010 De nieuwe normen zijn 2,5 mg per kg van voedingsmiddelen in het algemeen en 1 mg per kg van zuigelingenvoeding. Deze VN-gebaseerde internationale normen zijn niet juridisch bindend, maar ze geven wel een drempel voor landen om te gebruiken bij het opzetten van hun eigen normen.