Meest Effectieve witten van tanden

Omdat volwassen tanden zijn meestal niet zo wit als primaire tanden van een kind, de procedures voor het witter maken van tanden uitgegroeid tot een aantrekkelijke optie als mensen ouder worden. Het gebruik van een bleekmiddel is waarschijnlijk de meest voorkomende proces mensen ervoor kiezen om witter en fleuren hun glimlach. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat er geen tanden-whitening procedure is permanent. Of je gaat naar een tandarts om een ​​procedure professioneel uitgevoerd hebben of probeer een tanden whitening kit thuis, zal de effectiviteit afhankelijk zijn van de natuurlijke kleur en de algemene conditie van uw tanden.

Natuurlijke kleur van de tanden

Tanden variëren in kleur van persoon tot persoon. Hoewel de natuurlijke kleur van het tandglazuur is wit, het glazuur is doorschijnend, met het dentine onder het glazuur meestal geel van kleur. Verschillen in de structuur van het dentine invloed op de hoeveelheid licht die wordt gereflecteerd, waardoor de kleur van de tanden. Omdat de dentine poreus, begint het donkerder met de leeftijd. Het is eigenlijk de kleur binnen het tandglazuur dat wordt steeds donkerder, dus zelfs tandenpoetsen regelmatig zal hen niet witter te maken. Terwijl bleken is waarschijnlijk de beste manier om de kleur van de tanden verlichten, moet de tandarts procedure uitvoeren voor een optimaal resultaat.

Oorzaken van kleuring

Veel vlekken op de buitenzijde van de tanden. Gele of bruine vlekken op de tanden zijn vaak het gevolg van vlekken roken of consumeren voedingsmiddelen en dranken die chemisch interageren met tandplak. Kleuring van de tanden komt ook van nature met de leeftijd. Teveel fluoridering kan tanden veroorzaken bij een gele of lichtbruine kleur draaien ook. Gebruik van bepaalde medicijnen en bepaalde erfelijke invloed kan de structuur van de tanden en verzwakken het glazuur op het oppervlak van de tanden. Ongeacht de oorzaak van vlekken op de tanden, kan bleken helpen lichter maken. De werkwijze kan verschillende lengtes kunnen duren, afhankelijk van de oorzaak van verkleuring en verkleuring niet geheel verdwijnen.

Hoe Bleken Works

Een hoge concentratie van een oxidatiemiddel wordt aangebracht op de tanden via plastic trays gegoten om de tanden passen. Toepassing trays zijn op maat gemonteerd op de bleekgel houden zodat de tanden gelijkmatig worden blootgesteld. In de meeste gevallen worden de trays naar huis gestuurd met een aanbod van bleekgel en instructies over hoe te gebruiken. Trays nachts of enkele uren per dag gedragen. Bleken kan plaatsvinden over een periode van enkele weken met periodieke afspraken met de tandarts de behandeling controleren. Afhankelijk van het bleekmiddel gebruikt, zijn enkele trays alleen nodig zijn in de plaats voor 20 tot 40 minuten per dag als je ervoor kiest om geen tanden te bleken, terwijl je slaapt. Behandelingen die slechts een week tot tien dagen beslaan omvatten het gebruik van hogere concentraties bleekmiddel. Veel tandartsen raden het nemen van de trays thuis voor de behandeling en het gebruik van een lagere concentratie van de bleekgel op de tanden voor een langere periode van tijd. Hoewel het duurt enkele weken om resultaten te krijgen, tanden witter blijven langer dan wanneer het bleken trays worden gebruikt in het kantoor van de tandarts. Bleekmiddel meest gebruikte is carbamide peroxide. Een gel die algemeen bevat een concentratie tussen 10 en 30 procent van carbamide peroxide werken van breken in de mond tot waterstofperoxide. Dit kan drastisch verminderen meeste soorten vlekken op de tanden. Laser bleken is een andere optie uitgevoerd in een tandartspraktijk. Deze techniek maakt gebruik van licht-energie; meeste tandartsen gebruikt een argon laser. Dit type bleken duurt ongeveer een uur en kan meestal in één bezoek worden uitgevoerd. In sommige gevallen, kan de toestand van de tanden van een persoon meer dan één behandeling. Het belangrijkste verschil tussen het gebruik van trays en lasers om de tanden lichter te maken is de tijd die nodig is om resultaten te zien.

Side Effects

Terwijl tanden tijdelijk sensibel het gebruik van bleekmiddelen kunnen worden. De gevoeligheid verdwijnt meestal na een paar dagen of een keer bleken behandelingen te stoppen. Soms tandvlees van mensen krijgen pijn van het gebruik van een bleekmiddel. Gel bleken vormt ook het risico van chemische brandwonden aan het tandvlees. Een andere risicofactor is de mogelijkheid om tanden overbleach, waardoor de tanden van sommige mensen om meer daarna donkerder. Dit staat bekend als een rebound-effect en kan plaatsvinden binnen 30 dagen na het bleken. Irritatie van slecht passende bleken trays in huis tanden whitening kits is een andere veel voorkomende bijwerking. Irritatie van het omringende weefsel verdwijnt meestal binnen 1-3 dagen. Sommigen zijn zeer gevoelig voor het gebruik van waterstofperoxide. Een andere zorg is dat langdurige blootstelling aan bleekmiddelen kunnen verzwakken of schade tandglazuur, vooral als thuis bleken behandelingen worden gebruikt. Personen die terugtrekkend tandvlees kan extra bijwerkingen krijgen, dus is het verstandig om uw tandarts over welke behandeling het beste is voor jou te raadplegen. De behandelingen uitgevoerd in een tandartspraktijk zijn veiligste en meestal de beste resultaten.

Beperkingen

Zelfs procedures uitgevoerd in het kantoor van een tandarts laatste voor slechts een paar maanden, maar laser bleken, ook bekend als de macht bleken, kan duren tot een jaar of langer, afhankelijk van iemands levensstijl gewoonten. Ongeacht welke methode wordt toegepast, sommige vlekken niet goed reageren op het bleken. Elke tandheelkundige werk, zoals kronen, vullingen of veneers zal terugkeren naar de oorspronkelijke kleur voordat vlekken. Vlekken van medicijnen zoals tetracycline kan meer bleken te nemen om te verlichten. Witte vlekken bekend als decalcifications worden meer merkbaar met bleken. Tanden die van nature grijs van kleur minder goed reageren bleken als tanden die van nature geler zijn. Terwijl bleken technieken vlekken kan verwijderen op de tanden veroorzaakt door voeding, dranken en roken, tanden kunnen niet letterlijk worden gewit. Afgezien van professionele of thuis tanden bleken behandelingen, kan een goede mondhygiëne ook helpen om je tanden gezonder, helderder te houden, en minder gemakkelijk gekleurd (zie bronnen).

Waarschuwing

Bleken procedures mogen niet worden uitgevoerd bij kinderen of tieners jonger dan 16 jaar, als het proces van de zenuw van de tand kan irriteren en maken het gevoelig. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven moeten niet hun tanden gebleekt. Er is weinig informatie beschikbaar over of het peroxide in het bleekproces een risico voor de gezondheid van de baby kon opleveren. Veel tandartsen zal niet laser tanden voeren whitening op vrouwen die zwanger zijn of personen onder de 21 jaar.