Meer Symptomen van slechte adem

Slechte adem is een aandoening waarbij een individu een onaangename geur uit de nasale of orale gebieden. Voor sommigen zal de normale mondhygiëne technieken niet oplossen. Halitose is een term die wordt gebruikt om slechte adem.

Symptomen

Het is gebruikelijk voor mensen met een slechte adem tot een witte of gele jas op hun tong hebben. Dit wordt veroorzaakt door een opeenhoping van bacteriën en slijm. Personen met een slechte adem kan ook merken bitter, zuur, of metalen smaak in hun mond. Een ander symptoom van een slechte adem is een droge mond. Met minder speeksel in de mond kunnen leiden tot meer bacterie ophopen.

Oorzaken

Een oorzaak van slechte adem sinus drainage omdat dat het veroorzaakt slijm uitlekken van de sinus gebieden in het achterste gebied van de keel. Eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals knoflook en uien, kan ook leiden tot het tijdelijk slechte adem. Slechte mondhygiëne kan een oorzaak zijn.

Diagnose

Zelfdiagnose van slechte adem kan worden gedaan door het likken van je pols, laat het drogen voor een paar seconden, en dan ruiken de omgeving. Het kan ook worden gedaan door gewoon cupping je handen voor je mond en snuiven uw adem.

Risicofactoren

Het hebben van aanhoudende slechte adem kan een teken zijn van een ander gezondheidsprobleem. Eén van de symptomen van tandvleesontsteking is slechte adem. Enkele andere medische aandoeningen die zijn geassocieerd met slechte adem zijn diabetes, zure reflux, en bronchitis. Raadpleeg een tandarts als de slechte adem aanhoudt.

Preventie

Poetsen en twee keer per dag flossen om te voorkomen dat slechte adem te voorkomen. Kauwen suikervrije kauwgom helpt droge mond, want het stimuleert de speekselproductie te voorkomen. Met behulp van antibacterieel mondwater kan ook helpen.