Medulloblastoom bij kinderen

Medulloblastoom is de meest voorkomende vorm van kwaadaardige tumor van het centrale zenuwstelsel bij kinderen. Volgens de Children's Hospital Boston, medulloblastoom is goed voor 15 procent tot 20 procent van alle pediatrische tumoren bij kinderen. Medulloblastoom tumoren bevinden zich aan de kleine hersenen, het gebied van de hersenen van een kind dat complexe motorische vaardigheden en functies en balansregeling.

Oorzaken

Volgens de Children's Hospital Boston, hebben de onderzoekers niet bepaald predisponerende factoren die de ontwikkeling van medulloblastoom bij kinderen veroorzaken. Onderzoekers geloven dat het mogelijk is bepaalde zeldzame genetische voorwaarden kan leiden tot verhoogde frequentie en ontwikkeling van medulloblastoom. Door deze overtuiging is onderzoek gericht op het begrijpen van de genetische pathways die mogelijk betrokken bij de ontwikkeling van medulloblastoom bij kinderen.

Symptomen

Children's Hospital Boston stelt dat gemeenschappelijke medulloblastoom symptomen zijn: hoofdpijn die vaak optreden tijdens de ochtend uren na het wakker worden, een verhoogde druk in de hersenen, vermoeidheid, lusteloosheid en mogelijk braken. Vaak zijn deze symptomen verward en verkeerd gediagnosticeerd als virale infecties of de griep. Medulloblastoom bij kinderen kan ook symptomen van dubbel zien, nek kantelen, gebrek aan coördinatie en / of onbalans veroorzaken. Medulloblastoom tumoren kunnen zich ook ontwikkelen op het ruggenmerg, waardoor aanzienlijke pijn in de rug en / of een verlies van kracht in de onderste ledematen van een kind.

Behandelingen

Behandeling voor medulloblastoom bij kinderen is afhankelijk van de grootte, de locatie en het type van de tumor, de medische geschiedenis van uw kind, de leeftijd en de algemene gezondheid, en de tolerantie van medicijnen en therapieën voor de behandeling van uw kind. Behandelingsopties kan een ventriculoperitoneale shunt, ook bekend als een VP shunt, een type buis geplaatst in de onderlinge overmaat cerebrospinale vloeistof afgevoerd uit de hersenen. VP shunts ook helpen control drukniveaus in de hersenen. Operatie om de tumor te verwijderen kan ook een behandeling optie. Uw arts kan ook kiezen voor bestraling of chemotherapie om een ​​medulloblastoom tumor te behandelen.

Effecten van de behandeling

Kinderen die een behandeling ondergaan voor medulloblastoom kan lange termijn effecten die kunnen bestaan ​​uit ervaren: verlies van lichaamslengte als gevolg van straling, gehoorverlies in verband met chemotherapie, en mogelijke endocriene stoornissen als gevolg van bestraling effecten op de hypothalamus en de hypofyse. Ook kunnen kinderen uitzaaiingen ontwikkelen gebieden van het lichaam die werden blootgesteld aan bestraling. Secundaire tumoren hebben de neiging om acht tot 12 jaar na de behandeling te ontwikkelen.

Follow-up behandelingen

Kinderen die zijn gediagnosticeerd met en behandeld voor medulloblastoom kan verwachten jaarlijkse evaluaties met gedetailleerde neurologische en lichamelijke onderzoeken, endocriene assessments, MRI's, neurofysiologische testen en audiologische evaluaties ondergaan.