Medische toepassingen voor zeewier

Medische toepassingen voor zeewier

Zeewier is een zoutwater levende mariene algen gebruikt door de geschiedenis heen voor medicinale doeleinden. De Romeinen gebruikten het om huiduitslag, brandwonden en wonden te behandelen, terwijl de 18e-eeuwse Schotse artsen gebruikten het om abcessen uitlekken op de buikwand. Eeuwenlang hebben de Chinese en Japanse culturen gebruikt zeewier om kanker en klieren te behandelen. Vanwege het hoge voedingswaarde, is zeewier ook algemeen aanvaard als voedingsmiddel in Azië. De meeste zeewier wordt gecategoriseerd als ofwel de rode, groene en bruine species en nog onderzocht en die vandaag voor verschillende medische toepassingen.

Managing Wonden

Alginaten zijn natuurlijk voorkomende polysachariden in bruin zeewier en worden vaak gebruikt in wondverbanden. Dr Michael Zapf uit Zfootdoc.com stelt dat dressings gemaakt van zeewier veel van het vocht dat zich in een helende wond kan absorberen. Bovendien, de vezelige gel die wordt gevormd uit het wondvocht en alginaat bevordert wondgenezing. Alginaat basis van zeewier wordt ook gebruikt om biologisch afbreekbare, sterk absorberende calcium alginaat wondverband vervaardigen.

Anti-hypertensieve Kwaliteiten

Volgens Drugs.com, werden zeewier voorbereidingen aangetoond dat de bloeddruk onder mild hypertensieve middelbare leeftijd patiënten te verlagen in een dubbelblinde cross-over studie. Hun bloeddruk werd verminderd door een ionenuitwisseling mechanisme op het zeewier preparaten. Omdat het niet is bewezen sterfte te verminderen, echter, zeewier is nog geen aanbevolen behandeling voor hoge bloeddruk.

Anti-Cancer Kwaliteiten

Laminaria een polysaccharide uit eetbare bruin zeewier kelp, is in onderzoek aangetoond dat de ontwikkeling van een verscheidenheid van geïnduceerde kanker vertragen. Deze verbinding wordt gedacht reactie van het immuunsysteem op stoffen die kanker veroorzaken verbeteren.

Voorzorgsmaatregelen

Zeewier is rijk aan jodium. Wees voorzichtig bij het nemen van voedingssupplementen die zeewier bevatten, zoals je kon gemakkelijk meer dan de maximale aanbevolen inname van jodium (1000 mcg / dag), afhankelijk van de concentratie. Een overmatige hoeveelheid jodium in het dieet kan schildklier veroorzaken. Het innemen van te veel gedroogd zeewier kan ook carotenodermia, een gele verkleuring van de huid veroorzaken. Compounds gevonden in zeewier effectief in het rijpen en dilatatie van de baarmoederhals, maar er is een aanzienlijk risico van maternale en neonatale infectie geassocieerd met deze toepassing.