Medische terminologie achtervoegsels en voorvoegsels

Medische terminologie achtervoegsels en voorvoegsels

Medische terminologie voor de taal van de gezondheidszorg. Bestaat voornamelijk uit Griekse en Latijnse woord delen, veel van dezelfde termen die in de vroege dagen met Aristoteles en Hippocrates vandaag bestaan. Net als een vreemde taal, medische terminologie vereist onderzoek, toetsing en memoriseren om volledig te begrijpen. Maar de taak is niet zo ontmoedigend als het lijkt. Veel medische termen breken in woord onderdelen, zoals voor- en achtervoegsels, voor het gemak van het leren en begrip.

Inzicht in Word Parts

Hoewel medische termen bestaan ​​dat memorisatie van de volledige woord en definitie, vereisen kleinere woorddelen vormen een meerderheid van de termen. Medische terminologie woord onderdelen omvatten woord wortels, of de basis van het woord, en de voorvoegsels (brief groepen in de voorkant van een woord) en achtervoegsels (brief groepen aan het einde van het woord). Elk woord deel vertegenwoordigt een specifieke definitie. Als ze samen geplaatst, woorddelen maak een medische term, met elk woord een deel werken aan een medische term. Bijvoorbeeld, de medische term subhepatische valt uiteen in het woord delen sub / hepat / ic. Sub is het voorvoegsel betekent "hieronder of onder." Het woord wortel hepat- betekent "lever" en het achtervoegsel -ic betekent "met betrekking tot." Daarom subhepatische betekent "met betrekking tot onder de lever", zoals gedefinieerd door het afbreken van het woord delen.

Voorvoegsels

Voorvoegsels bestaan ​​aan het begin van medische termen en de betekenis van het woord wortel aan te passen. Echter, veel medische termen niet over een prefix. Niet automatisch van uit dat voorvoegsels maken woorddelen verschijnen aan het begin van een medische term. Medische termen zonder voorvoegsels beginnen met het woord wortel.

Prefix Voorbeelden

Voorkomende voorvoegsels voor medische terminologie bevatten intra-, wat "binnen," en sub-, wat betekent "onder." De medische term intraveneuze valt uiteen in drie verschillende woorddelen: intra / ven / lende. In dit geval, de prefix intra- betekent "binnen" het woord wortel ven- betekent "ader" en het achtervoegsel -ous betekent "met betrekking tot." Daarom intraveneuze toediening "met betrekking tot in de ader."

Achtervoegsels

Achtervoegsels aan het einde van een medische term en, zoals voorvoegsels, wijzigt de betekenis van het woord. De meeste medische termen zijn een achtervoegsel.

Achtervoegsel Voorbeelden

Gemeenschappelijke achtervoegsels omvatten -itis, wat betekent "ontsteking," -ic, wat "met betrekking tot" en -pathy, wat "de ziekte." Soms zijn er meerdere achtervoegsels die dezelfde betekenis. Bijvoorbeeld, zowel -ic en -ous gemiddelde "met betrekking tot." De medische terminologie onderwijsproces leert wanneer verschillende achtervoegsels met behulp van zowel memoriseren en een inzicht in woord onderdelen te gebruiken.

Het combineren van Klinkers

Medische terminologie bevat ook een woord deel genaamd de "combineren klinker." De combinatie van klinkers, meestal "o," help gemak uitspraak tussen een woord wortel en de voor- of achtervoegsel. Bijvoorbeeld, de term osteopathie osteopo- het woord wortel, o het combineren klinker en -pathy is het achtervoegsel.