Medische Redenen voor Memory Loss

Geheugenverlies is gebruikelijk als we ouder worden. Te vergeten waar je de autosleutels, nodig een paar minuten om erachter te komen wat je gaat doen en het nemen van meer te onthouden namen zijn alle normale geheugen problemen die zich voordoen als we ouder worden. Mensen weten dat ze worden steeds meer vergeetachtig en maak vergoedingen, maar zijn nog steeds in staat om volle te leven. Medische redenen voor geheugenverlies zijn meer schadelijk voor de gezondheid en welzijn dan de normale leeftijd gerelateerde geheugenverlies. Iemand die lijdt geheugenverlies geassocieerd met een ziekte niet eens bewust van een probleem. Controlling medische aandoeningen en gezond blijven van het grootste belang om de hersenen actief en in staat te houden.

Medische aandoeningen die leiden tot geheugenverlies

De volgende medische aandoeningen worden geassocieerd met geheugenverlies.

Ziekte van Alzheimer
Hoge bloeddruk
Diabetes
Hypothyreoïdie
Depressie
Uitdroging
Fibromyalgie
Vitamine B-deficiëntie

Symptomen en Redenen

Ziekte van Alzheimer is een van de meest verwoestende medische redenen geheugenverlies. Sommige van de symptomen van Alzheimer patiënten zal moeten zijn moeilijk kunt herinneren gewone woorden bij het praten, onjuiste plaatsing van alledaagse voorwerpen, vergeten hoe bekende plaatsen te krijgen tijdens het rijden en stemmingswisselingen.

Hoge bloeddruk leidt tot het verharden van de slagaders. Dit leidt tot problemen met de bloedsomloop, omdat de bloedstroom wordt belemmerd. Beperkt bloedtoevoer naar de hersenen kan leiden tot een beroerte en geheugenverlies.

Diabetes leidt tot geheugenverlies door het veroorzaken van circulatie problemen met neuropathie, samen met de overproductie van cortisol in het lichaam. Cortisol is een stresshormoon die op termijn leiden tot geheugenverlies.

Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier onvoldoende hormonen. Cognitieve stoornis is een veel voorkomend symptoom van hypothyreoïdie. De schildklier regelt de stofwisseling. Derhalve problemen schildklierhormoon productiewijze elk aspect van het lichaam, waaronder geheugen. Ook onvoldoende T4 hormoon productie veroorzaakt dementie, een vorm van geheugenverlies.

Depressie treft neurotransmitters in de hersenen leidt tot geheugenverlies.

Uitdroging zorgt voor verwarring. Het kan ook leiden tot geheugenproblemen veroorzaakt door medicijnen u geconcentreerd in het bloed worden.

Fibromyalgie patiënten lijden geheugenverlies veroorzaakt door gebrek aan slaap en constante pijn. Deze nemen een tol op de hersenen, wat leidt tot cognitieve problemen.

Vitamin B-12 beschermt rode bloedcellen en zenuwcellen. Iemand tekort aan vitamine B-12 lijdt geheugenverlies wanneer de cellen van de hersenen raken beroofd.

Overwegingen

Andere voorwaarden kunnen geheugenverlies veroorzaken. Kanker en behandelingen van kanker, AIDS, een laag niveau van goede cholesterol en alcoholisme zijn een aantal andere redenen voor geheugenverlies. Hersentumoren kan de ziekte van Lyme en hoofdletsel ook leiden tot geheugenverlies.

Waarschuwingen

Sommige medicijnen kunnen geheugenverlies veroorzaken. Barbituraten, benzodiazepines, algemene anesthetica, Xanax en Wellbutrin zijn enkele van de lange lijst van geneesmiddelen geassocieerd met geheugenverlies. Zie "Extra hulpbronnen" hieronder voor een link naar een lijst van medicijnen geassocieerd met geheugenverlies.

Preventie / Oplossing

Er zijn manieren om jezelf te helpen als u last heeft van geheugenverlies veroorzaakt door een gezondheidsprobleem. Controleer altijd eerst met uw arts voor advies, echter. De volgende zijn enkele algemene gezonde gewoonten / tips die u zullen helpen.

Afvallen diabetes en hoge bloeddruk te stabiliseren.

Eet een gezond, vetarm / laag-suiker dieet om cholesterol en diabetische complicaties te verbeteren.

Regelmatig sporten. Oefening zal helpen om een ​​hoge bloeddruk omlaag, goede cholesterol verhogen, verlichten depressie symptomen en een lagere bloedsuikerspiegel bij diabetici.

Praktijk meditatie en andere stress te verlichten technieken.

Neem je medicijnen zoals voorgeschreven voor hypothyreoïdie, diabetes, hoge bloeddruk en eventuele andere voorwaarden. (Vertel het uw arts als het geheugen problemen optreden na de start van deze medicijnen. Veranderingen moet mogelijk worden gemaakt in dit geval.)

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B-12 en supplementen op advies van uw arts.

De beste manier om medische oorzaken van geheugenverlies af te weren is om te verblijven in regelmatig contact met uw arts, volg zijn advies en een gezond en actief leven.