Medische oorzaken van Rapid Weight Loss

Medische oorzaken van Rapid Weight Loss

Hoewel de meeste mensen zijn waarschijnlijk meer verstoord wanneer hun kleren beginnen montage strak in plaats van baggy, zijn er anderen die terecht bezorgd zijn over waarom hun kleding voelt plotseling losser. Om een ​​of andere mysterieuze reden, zijn ze snel verliezen van gewicht. Onvrijwillig gewichtsverlies kan te wijten zijn aan verschillende medische aandoeningen. Redenen kunnen variëren van lichamelijke ziekten tot eetstoornissen zoals anorexia. Terwijl het verliezen van gewicht met opzet op een gezonde manier is een positieve actie, opstijgen pond te snel en onbedoeld kan ongezond zijn.

Suikerziekte

Gewichtsverlies verbonden met diabetes kan opzettelijk of onopzettelijk zijn. Mensen met type 1 diabetes niet genoeg insuline, terwijl type 2 diabetici zijn niet in staat om de insuline goed te beheren. Vaak, als type 2 diabetici op diabetische diëten worden geplaatst, ze afvallen. Echter, gewichtsverlies bij type 1 diabetici is meestal onbedoeld. Vanwege hun hoge suikergehalte, kan type 1 diabetici uitdrogen en dus meer water drinken, waardoor ze te vaak plassen en snel gewicht te verliezen. Ook, als gevolg van een gebrek aan insuline, de cellen verhongeren. Daarom is voor het lichaam om energie te produceren, moet het verbranden vetcellen, waardoor snel gewichtsverlies.

Kankers die een snelle gewichtsverlies

Verschillende vormen van kanker kan leiden snel gewichtsverlies. Volgens de online medische bibliotheek Merk Handleidingen, sommige kankerpatiënten ervaren gewichtsverlies hoewel ze een goede eetlust kan hebben. Anderen gewicht te verliezen als gevolg van verminderde eetlust en misselijkheid of als gevolg van moeilijkheden bij het slikken. Enkele veel voorkomende vormen van kanker veroorzaken snel gewichtsverlies onder andere longkanker, darmkanker, alvleesklierkanker en leukemie. Kankerpatiënten die chemotherapie en bestralingen kunnen ook last verlies van eetlust, wat resulteert in snel gewichtsverlies.

Human Immunodeficiency Virus

Het humaan immunodeficiëntie virus (HIV), dat AIDS veroorzaakt, is een ernstig medisch probleem dat vaak leidt tot slechte eetlust en gewichtsverlies. Het lichaam werkt harder om infecties te bestrijden wanneer het HIV-virus tast het immuunsysteem van het lichaam. Dientengevolge, mensen met HIV extra energie en voedingsstoffen vereisten, infectie toenemende behoefte van het lichaam aan voedsel. Als hiv-patiënten niet meer eten om het lichaam van de extra vraag naar voedingsstoffen en energie te voldoen, kan snel gewichtsverlies optreden.

Andere ziekten die een snel gewichtsverlies

Aandoeningen zoals coeliakie, prikkelbare darmsyndroom en colitis (ziekte van Crohn) zijn ziekten die gastrointestinale complicaties, spijsverteringsproblemen en voortdurende diarree veroorzaken. Gewoonlijk zijn de tekenen van het lichaam niet in staat om normaal te absorberen voedingstoffen in het maagdarmkanaal. Hierdoor kan snel gewichtsverlies optreedt. Tuberculose is een ziekte bekend om gewicht te verliezen als deze longziekte kan eetlust veroorzaken.

Hyperthyreoïdie en Stress

Hyperthyroïdie die een hormonale onbalans, omvat een toestand van de schildklier overproducerende bepaalde hormonen, waardoor snel gewichtsverlies. Wanneer het lichaam wordt gedrenkt in teveel schildklierhormoon, stofwisseling toeneemt, naast fysieke activiteit verhoogd.
Terwijl sommige mensen in gewicht toenemen tijdens gestrest, anderen afvallen omdat ze minder eten. Hoewel het zeldzaam, in sommige gevallen, kan stress de schildklier hyperactief. Dit stimuleert de eetlust, waardoor het lichaam calorieën sneller dan normaal branden.

Anorexia

Anorexia is een ernstige eetstoornis waarbij mensen verhongeren zichzelf, wat resulteert in snel gewichtsverlies. Volgens de Cleveland Clinic, wordt iemand beschouwd als anorexia wanneer het lichaamsgewicht is ten minste 15 procent minder dan wat wordt beschouwd als een normaal gewicht. Naast het leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, kan anorexia ook fataal zijn. Een van de belangrijkste symptomen van iemand is anorexia is het lichaamsgewicht is niet in overeenstemming met de leeftijd, lengte en bouw. Andere symptomen zijn broze huid, kortademigheid, het weigeren om te eten in het openbaar, zwakte en wordt geobsedeerd door calorie-inname.

Medicijnen

Sommige medicijnen zoals antidepressiva kan leiden tot snel gewichtsverlies. Amfetaminen, schildklier medicijnen en chemotherapeutische middelen zijn andere medicijnen die kunnen leiden tot onbedoelde en snel gewichtsverlies.
Sinds de vroege jaren 1950, hebben de artsen zijn het voorschrijven van geneesmiddelen op recept voor gewichtsverlies. Deze medicijnen verhogen serotonine in de hersenen, waardoor de hersenen de boodschap de maag vol. Dit vermindert de eetlust van een persoon, zodat hij eet minder en de stofwisseling verhoogt, wat resulteert in gewichtsverlies. Toch moet deze medicijnen worden genomen met de nodige voorzichtigheid en zorgvuldig gecontroleerd door een arts.