Medische oorzaken van lichaamsgeur bij oudere mensen

Medische oorzaken van lichaamsgeur bij oudere mensen

Medicijnen en bepaalde voedingsmiddelen lichaamsgeuren veroorzaken bij mensen van alle leeftijden. Echter, lichaamsgeuren bij oudere mensen die ook onderliggende medische problemen zijn beter zichtbaar als gevolg van natuurlijke veranderingen in het lichaam die optreden bij het ouder worden. Lichaamsgeur bij ouderen gevolg van een verhoging van palmitinezuur en lipideperoxiden door een toename van vetzuur afbraak die met bacteriën op de huid combineert.

Maagproblemen

Als gevolg van een vermindering van zoutzuur door de jaren heen, de oudere mensen de neiging om problemen met de spijsvertering hebben. "Hypochlorhydria" is de medische term voor deze aandoening. Schattingen zijn dat ongeveer 13 procent van zoutzuur om de 10 jaar is verloren. Dit verlies resulteert in voedsel dat blijft in het lichaam waardoor de overmatige groei van bacteriën resulteert in voedselfermentatie en afbraak. Problemen die ontstaan ​​door hypochlorhydria omvatten slechte adem, gastro-oesofageale reflux ziekte, of "GERD" overmatig gas, candidiasis --- een overmatige groei van gist in het lichaam en prikkelbare darmsyndroom ook "IBS." Al deze kunnen leiden tot onaangename lichaamsgeur.

Galstenen

Mensen boven de leeftijd van 60 jaar hebben een groter risico op het ontwikkelen van galstenen, ongeacht levensstijl, en vrouwen zijn twee keer meer kans op galstenen dan mannen te ontwikkelen. Personen die cholesterolverlagende medicijnen en diabetici nemen zijn ook in een hoog-risico-categorie.

Galstenen ontstaan ​​wanneer een overmaat van gal en / of een combinatie van gal en cholesterol verzamelt in de lever. Gal helpt het lichaam bij de vertering van vetten en onjuiste eliminatie van gal resulteert in dat het lichaam ruiken rotte eieren.

Cholecystitis is het gevolg van een ontsteking van de galblaas en veroorzaakt een slechte smaak in de mond, slechte adem en overtollige lichaamsgeur, samen met stinkende, licht gekleurde ontlasting.

Verminderde nierfunctie

Nier- of nierfalen gebeurt als toxines niet worden gemetaboliseerd en uitgescheiden uit het lichaam tijdens het urineren. Ouderen zijn het meest waarschijnlijk een vermindering van de nierfunctie die kan leiden tot nierziekte. De vermindering van de nierfunctie of een gerelateerd probleem genaamd "Uremie" zal de adem of urine kan ontstaan ​​voor een ammoniak-achtige geur uitstoten en kunt ook een ammoniak of urinegeur op het lichaam te creëren.

Verminderde productie van enzymen

Het vermogen van het lichaam om de noodzakelijke enzymen om voedsel metaboliseren maken vermindert met de leeftijd en leidt tot het vrijkomen van giftige stoffen door de huid via zweetklieren. Bij oudere mensen die niet langer de noodzakelijke enzymen produceren, consumeren organische verbindingen zoals uien, knoflook of curry leidt tot geuren die verbindingen doordringt de huid. Meestal geuren van metabole onevenwichtigheden ruikt naar vis, gas, afval, verbrand rubber, rotte eieren of ontlasting.