Medische Oorzaken van Kookt

Wanneer haarzakjes worden besmet of ontstoken, ze produceren pus gevulde bultjes genaamd kookt. Kookt beginnen als betaalmiddel brokken die rode in uiterlijk zijn. Ze vervolgens vullen met pus, waardoor ze groeien tot ze open te breken, waardoor de pus af te voeren. Een groepering van steenpuisten wordt een karbonkel. Karbonkels signaal een gebied van infectie die verbonden is onder de huid. Hoewel er verschillende medische oorzaken van steenpuisten, allemaal door een infectie veroorzaakt door stafylokok bacteriën.

Stafylokok bacteriën zijn te vinden op de huid en in de keel en neus. Hoewel de meeste stafylokok dragers praktijk een goede hygiëne, wordt geschat dat 10 tot 20 procent van de bevolking is drager van de bacterie. Stafylokok bacterie wordt overgedragen van de ene plaats op het lichaam aan een ander door de handen en nagels. Wanneer het in contact komt met een inkeping of scheur in de huid kan worden overgebracht in de haarfollikel. Wanneer dit gebeurt, het afweersysteem van het lichaam produceert neutrofielen, die witte bloedcellen ontwikkeld om infectie te stoppen zijn. Het resultaat van hun werk ontsteking en pus, die een combinatie van oude witte bloedcellen, bacteriën en dode huidcellen.

Terwijl kookt vaakst voorkomen bij gezonde personen, degenen die een immuundeficiëntie, bloedarmoede, suikerziekte of een ijzertekort zijn meer vatbaar voor aanbestedende kookt. Ze kunnen variëren in grootte van ½ inch tot ¾ inch in diameter en kan overal op het lichaam voorkomen. Echter, de meeste kookt zijn te vinden op het gezicht, nek, oksels, billen of dijen te wijten aan het bedrag van de haargroei in die gebieden in combinatie met zweet en wrijving.

Steenpuisten hebben doorgaans een 10-daagse levensduur, hoewel sommige een aantal weken kan duren om te wissen. Het is belangrijk dat niet kookt worden geperst of Gepastilleerd thuis, omdat dit kan leiden tot verdere infectie en blijvende littekens. Het aanbrengen van een warm washandje aan de kook drie keer per dag zal helpen om scheuren en afvoer. Een over-the-counter antibiotische crème kan worden toegepast op het gebied. Het is belangrijk dat de handen te wassen na behandeling kook om de verspreiding van de infectie naar andere delen van het lichaam te beperken.

Raadpleeg een arts als de kook blijft bestaan ​​voor meer dan twee weken of wanneer de koorts gepaard gaat. Een arts moet ook worden indien de kook op het gezicht of wervelkolom, zeer groot is of als de patiënt een ziekte die het immuunsysteem onderdrukt. Artsen zullen meestal grote afvoer komt door een kleine incisie in hen. Als de infectie diep in de haarfollikel, kan de arts medicijnen voorschrijven om de infectie te doen verdwijnen.