Medische Effecten Van zuurstofarme atmosfeer

Medische Effecten Van zuurstofarme atmosfeer

Zuurstofarme atmosfeer komen vaak voor op hoogten van meer dan 8.000 meter boven de zeespiegel en kan ertoe leiden dat mensen ernstige medische gevolgen ondervinden. Mensen met hoogteziekte kan lichte, matige of ernstige symptomen van een lage concentratie zuurstof niveaus te ontwikkelen. Individuen met lage niveaus van zuurstof in het bloed kan een ernstige complicatie ontwikkelt zoals longoedeem, die zwelling van vocht in de longen.

Hoogteziekte

Mensen met hoogteziekte, of acute hoogteziekte, kunnen ervaren minder ernstige symptomen zoals licht gevoel in het hoofd of duizeligheid. Hoofdpijn en slaapproblemen kunnen voorkomen met deze medische aandoening. Mensen kunnen opmerken vermoeidheid en verlies van eetlust op grote hoogte. Braken, misselijkheid en een snelle hartslag zijn gemeld met deze stoornis. Mensen die zich fysiek uit te oefenen op grote hoogtes kan ongewoon kortademig wordt. Waarschijnlijkheid van een persoon op het ontwikkelen van symptomen van hoogteziekte neemt toe naarmate zijn verheffing toeneemt.

Ernstige Hoogteziekte

Mensen met ernstige hoogteziekte kan symptomen zoals verwardheid ontwikkelen, hoesten en bloed ophoesten. Particulieren kunnen een blauwachtige verkleuring van de huid, een bleke teint of een grijze teint op grote hoogtes te merken. Beklemming op de borst en borst congestie kan optreden en kortademigheid kunnen ontwikkelen, zelfs wanneer een individu in rust is. Bezoekers op grote hoogte kan het bewustzijn verliezen, kan moeilijk lopen in een rechte lijn te hebben en niet in staat zijn om überhaupt te lopen.

Behandeling

Artsen adviseren gewoonlijk dat hoogteziekte patiënten af ​​te dalen naar een lagere hoogte zo snel en zo veilig als ze kunnen. Patiënten kunnen medische zuurstofbehandeling zuurstof verhogen in het lichaam ontvangen. Personen met ernstige symptomen van acute hoogteziekte kan ziekenhuisopname noodzakelijk. Een arts kan een geneesmiddel voorschrijven, zoals acetazolamide om mensen met deze aandoening om hun ademhaling te stimuleren. Dit geneesmiddel kan vaak plassen veroorzaken, en gebruikers moeten veel drinken.

Het voorkomen

Mensen die van plan zijn om grote hoogten te bezoeken kan hoogteziekte te voorkomen of zijn medische effecten te verminderen als zij zelf behoorlijk acclimatiseren aan stijgingen in hoogte. High-elevatie reizigers moeten hun hoogte geleidelijk te verhogen. Individuen die boven 8.000 meter hoogte moet stoppen om te rusten gedurende één of twee dagen na elke 2000 voet daling in de luchtdruk, volgens de National Institutes of Health. Hoge inname van koolhydraten en regelmatige consumptie van vloeistoffen kunnen helpen te minimaliseren of te voorkomen dat hoogteziekte.

Longoedeem

Zuurstofarme atmosfeer op grote hoogte kan longoedeem, een complicatie van hoogteziekte veroorzaken. Longoedeem veroorzaakt een ophoping van vocht in de longen. Mensen met deze aandoening kunnen angst, overmatig zweten en hoesten ontwikkelen. Ademhalingsmoeilijkheden waaronder gevoelens van lucht honger en knorrende geluiden tijdens de ademhaling kunnen voorkomen met deze aandoening. Artsen kunnen deze aandoening met zuurstof therapie die een gezichtsmasker verbonden met een zuurstoftank, een beademingsbuis in de luchtpijp of een ventilator kunnen behandelen.