Medische diagnose van longkanker

Alleen al in 2009, The National Cancer Institute schat dat 219.440 nieuwe gevallen van longkanker zal worden gediagnosticeerd in de Verenigde Staten, en 159.390 mensen zullen sterven aan de ziekte. Longkanker wordt gevonden in de weefsels in de longen, meestal in de cellen die luchtwegen bekleden. Twee hoofdtypen van longkanker bestaan: kleincellige longkanker en niet-kleincellige longkanker.

Symptomen en risicofactoren

Zoals bij vele vormen van kanker, in een vroeg stadium, longkanker kan geen symptomen. Uiteindelijk, een aantal van de symptomen die kunnen worden weergegeven, zoals een nieuwe of verergering van hoest, kortademigheid, pijn op de borst en bloed ophoesten. Gewichtsverlies en vermoeidheid kan ook aanwezig zijn.

Het roken van sigaretten heeft betrekking op bijna 90 procent van longkanker diagnoses, waardoor een extreem grote risicofactor. Blootstelling aan asbest of radon, een familiegeschiedenis van longkanker, en dat meer dan 65 jaar oud worden ook bekende risicofactoren.

Diagnose

Om longkanker nauwkeurig vast te stellen, zal de arts vele tests opdracht. Gemeenschappelijke tests zijn borst x-stralen, een CT-scan van de borstkas, MRI, PET-scan en een bronchoscopie, die helpt de arts een biopsie van de longen naar de weefsels te onderzoeken. De CT-scan van de borstkas is het meest effectief wanneer invasieve testen longkanker is een mogelijke diagnose. Een nauwkeurige diagnose van het type longkanker is belangrijk, want hoewel de twee delen gelijkenissen, hun behandelingen verschillend.

Soorten

Kleincellige longkanker goed is voor ongeveer 13 procent van de gevallen van longkanker en niet-kleincellige longkanker maakt de rest.

Kleincellige longkankers vaak meer agressief en verspreiden zich snel. Staging van longkanker is verschillend voor de twee types. Voor kleincellige longkankers, artsen beschrijven ze in twee fasen: een beperkte fase, dat is wanneer de kanker is op slechts een long en weefsels die in de buurt zijn; en uitgebreide fase is wanneer kanker wordt gevonden buiten de long is ontstaan ​​in, of is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam.

Niet-kleincellige longkanker is een langzamer groeiende kanker, en wordt opgevoerd in een wijze vergelijkbaar met andere kankers, in verschillende stadia. De fase is gebaseerd op de tumorgrootte en of kanker gevonden in elk lymfeklieren of andere weefsels en organen.

Behandeling

Op basis van het type longkanker is gediagnosticeerd, wordt behandeling dienovereenkomstig gepland. Voor niet-kleincellige longkanker, het stadium van de kanker effecten behandeling keuzes.

Voor kleincellige longkanker die in de beperkte fase kan de behandeling bestaan ​​uit bestraling en chemotherapie of chirurgie en chemotherapie. Als de kanker is uitgebreid, dan chemotherapie neigt de primaire behandeling.

Niet-kleincellige longkanker behandeld met een combinatie van therapieën - chirurgie, chemotherapie, bestraling - het afhankelijk van het stadium van de kanker. Als de kanker is zeer geavanceerd, kan gerichte therapie worden gebruikt. Ieder mens is anders, en hun kanker is anders, dus de behandeling team vormt het beste behandelplan voor elke patiënt, en de plannen kunnen niet vergelijkbaar zijn.

Toekomst Routebeschrijving

Net als bij andere vormen van kanker, zijn klinische proeven worden gedaan om nieuwe behandelingen voor longkanker, ondersteunende therapieën en preventie en risico-reductie-inspanningen te worden onderzocht. Het National Cancer Institute is momenteel sponsoren onderzoeken om te kijken naar de mogelijke voordelen van het nemen van de vitamine selenium om nieuwe longtumoren te voorkomen. Indien u wenst om een ​​klinische studie te sluiten, vraag dan uw arts of u voldoet aan de kwalificaties om een ​​deel van de studie zijn.