Medische behandelingen voor reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis wordt gekenmerkt gewrichtsproblemen zoals zwelling, stijfheid en pijn. Het meest van invloed op de gewrichten van de vingers en polsen. Het komt vaker voor bij vrouwen en kan tijdelijk, intermitterend of chronisch zijn. Over-the-counter medicijnen en voorgeschreven medicijnen zijn meestal de eerste opties voor de behandeling van reumatoïde artritis. Echter, kunnen ernstige gevallen een operatie noodzakelijk om gezamenlijke schade te herstellen.

Over-the-counter medicatie

Over-the-counter medicatie vaak gebruikt bij de behandeling van reumatoïde artritis. Steroïdale anti-inflammatoire middelen en analgetica worden gebruikt om pijn en ontsteking in de gewrichten. Tylenol kan ook worden gebruikt om reumatoïde artritis pijn. Bovendien kunnen aspirine worden gebruikt om zwelling, ontsteking en pijn.

Voorgeschreven medicijnen

Voorgeschreven medicijnen zoals corticosteroïden worden gebruikt om zowel zwelling en ontsteking. Corticosteroïden kunnen oraal worden ingenomen of kan worden gegeven als een injectie. Prednison, een ander type van steroïden, kunnen ook worden gegeven mondeling of door injectie tot ernstige gewrichtspijn. Ziekte-modificerende arti-reumatische drugs (DMARD's) zijn voorgeschreven medicijnen die kunnen vertragen de progressie van de ziekte. DMARDS ook de pijn verlichten en de zwelling te verminderen.

Chirurgische ingreep

Indien reumatoïde artritis schadevergoeding ernstig een gezamenlijke operatie nodig zijn. Een arthroplasy worden uitgevoerd om een ​​beschadigd gewricht met een plastic of metalen prothese te vervangen. Een synovectomie kan nodig zijn om slijmvlies van het gewricht te verwijderen als het ernstig ontstoken is geworden. In sommige gevallen, kan een operatie nodig zijn om pezen die ofwel te strak of te los als gevolg van gewrichtsontsteking en schadetoebrengend herstellen.